Campionate

Regretatul Salvatore Schillaci l-a remarcat pe Hagi, dar a admirat un alt fotbalist român: „A făcut istorie, băga frica în adversari”

+28 Foto
Salvatore Schillaci

Articol de Justin Gafiuc, Emanoil Ursache  —  miercuri, 18 septembrie 2024

Salvatore Schillaci, golgheterul Cupei Mondiale din 1990 decedat astăzi la vârsta de 59 de ani din cauza cancerului de colon, a apreciat România și nu a fost deloc străin nici de fotbalul din țara noastră.

Întrebat în 2015, într-un interviu acordat în exclusivitate Gazetei Sporturilor, despre faptul că devine „un amic al României”, „Toto” Schillaci a lăudat Bucureștiul și a dezvăluit că a fost în Iași pentru mai multe evenimente.

Salvatore Schillaci, despre București: „Frumos, interesant”

„Am fost de mai multe ori la Iași, pentru diferite evenimente, iar în Capitală am ajuns doar în două ocazii. Am făcut însă un tur al orașului. Frumos, interesant, foarte viu. Sigur voi reveni!”, spunea, la acea vreme, Salvatore Schillaci.

Referitor la fotbaliștii români care i-au rămas în minte, „Toto” Schillaci i-a amintit pe Cristian Chivu, Adrian Mutu, Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu. El a recunoscut că a fost un admirator în special al „Briliantului”.

„România a oferit de obicei jucători remarcabili pentru campionatul italian. Chivu, Mutu, Hagi, Popescu. L-am admirat pe Adrian ca atacant, a făcut istorie la Fiorentina, la Parma. Nu cunosc problemele lui din viața privată, nu mă pot pronunța, dar pe teren a fost un fotbalist care producea teamă printre adversari”, a mai precizat Schillaci.

Salvatore Schillaci s-a stins astăzi la vârsta de 59 de ani. „Toto” a fost răpus de o boală necruțătoare de care a aflat în 2022: cancerul de colon. Schillaci a fost golgheterul Cupei Mondiale din 1990, cu 6 goluri marcate pentru Italia. La acea vreme, a câștigat bronzul mondial cu „Squadra Azzurra”, după ce a marcat golul victoriei în finala mică, Italia - Anglia 2-1.

El a fost internat, în ultima săptămână, la Spitalul Civic din Palermo. O pneumonie l-a făcut să ajungă în stare foarte gravă. De câțiva ani, a avut neoplazie, iar medicii n-au mai putut să îl salveze în acest context.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.