Liga 1

S-a întâmplat doar o dată la FCSB! Numai antrenorul care l-a refuzat pe Becali a făcut asta

Gigi Becali

Articol de Liviu Manolache, Sergiu Alexandru  —  miercuri, 18 septembrie 2024

FCSB se pregătește de schimbarea sistemului # Măcar în Superligă, echipa roș-albastră ar putea încerca un sistem cu trei fundași centrali, așa cum cere Gigi Becali # De când acesta e patron, o singură dată echipa roș-albastră a mai jucat cu trei apărători centrali, într-un sistem 5-4-1, cu Victor Pițurcă pe bancă.

Aducerea lui Mihai Popescu (31 de ani) e pe cale să producă o schimbare istorică la FCSB, echipă care în mod tradițional a folosit un sistem cu patru jucători pe linia de fund. Fotbalistul adus de la Farul l-a încântat pe Gigi Becali în meciul cu CFR Cluj (2-2) și i-a impresionat și pe membrii staff-ului. Astfel că patronul FCSB ia în calcul ca echipa lui să treacă la un sistem cu trei fundași centrali.

Doar un antrenor în era Becali a mai jucat cu trei fundași centrali

De-a lungul anilor, FCSB a avut în multe momente trei jucători care la bază sunt fundași centrali în același timp pe teren. Însă unul dintre ei fie evolua ca apărător lateral, fie ca mijlocaș.

De când Gigi Becali a preluat conducerea clubului, doar pe durata unei singure stagiuni, 2003-2004, s-a mai întâmplat ca echipa de start să conțină trei fundași centrali, care să joace pe postul lor de bază. A făcut-o Victor Pițurcă, antrenorul peste care Becali nu s-a băgat niciodată la echipă.

A folosit sistemul și în Europa, în urmă cu aproape 21 de ani, pe 21 septembrie 2003, în preliminariile Cupei UEFA. Atunci, echipa roș-albastră a înfruntat-o pe Southampton, în deplasare, iar Victor Pițurcă alinia trei fundași centrali: Mirel Rădoi, Valeriu Răchită și Dorel Mutică. Pe benzi erau Florentin Dumitru și Pompiliu Stoica.

Echipa folosită atunci de Pițurcă: Hamutovski – Dumitru, Rădoi, Răchită, Mutică, Stoica – Oprița, Falemi, Aliuță, Boștină - Răducanu

Acel meci s-a terminat 1-1 (Răducanu 20 / Phillips 52), iar românii au trecut mai departe la retur, după 1-0 (Răducanu 83). De atunci, echipa lui Gigi Becali nu a mai început niciodată cu o linie de fund care să aibă trei fundași centrali, însă asta s-ar putea schimba în cel mai scurt timp.

Mijlocul va fi alcătuit din Șut, Olaru și Tănase. În dreapta o să joace cine merită, acum e rândul lui Băluță, dar poate să-și piardă locul. Va juca și Octavian Popescu, mi-a plăcut mult de el.

Mă gândesc să jucăm cu 3 fundași. S-ar putea să fie Ngezana, Dawa și Popescu, spulberăm adversarul așa

– Gigi Becali, la Fanatik

Cum ar putea arăta FCSB: Târnovanu – Popescu, Dawa, Ngezana – Băluță, Olaru, Șut, Tănase, Oct. Popescu – Bîrligea, Miculescu

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.