Liga Campionilor

Șahtior a renunțat la clasicul portocaliu! În ce echipament inedit s-a prezentat la debutul noului sezon din Liga Campionilor

+13 Foto
Șahtior a remizat în primul meci al noului sezon de Liga Campionilor, 0-0 pe terenul debutantei Bologna / FOTO: Imago

Articol de David Marinescu  —  miercuri, 18 septembrie 2024

Șahtior a remizat în primul meci al noului sezon de Liga Campionilor, 0-0 pe terenul debutantei Bologna.

Șahtior este o prezență constantă în grupele celei mai importante competiții intercluburi din lume. Clasic era și echipamentul în care formația ucraineană evolua, unul de pe care portocaliul nu lipsea.

GALERIE FOTO. Șahtior, echipament inedit în duelul cu Bologna din Liga Campionilor

+13 Foto
Bologna - Șahtior, Liga Campionilor / FOTO: Imago

Sentimentele intense trezite de războiul declanșat de Rusia pe teritoriul Ucrainei au adus și o schimbare vestimentară. Șahtior evoluează în culorile naționale, pantaloni albaștri cu dungi galbene și un tricou galben cu mici porțiuni albastre.

Explicația clubului a fost una simplă: „Suntem mândri să fim ucraineni!”.

Tot din cauza războiului, gruparea din Donetsk nu își poate juca meciurile pe teren propriu. Casa lui Șahtior în grupa de Liga Campionilor va fi Gelsenkirchen, stadionul nemților de la Schalke.

La partida de la Bologna, campioana Ucrainei a avut o galerie de aproximativ 100 de fani. Aceștia au înfruntat o ploaie agasantă.

Formația antrenată de Marino Pusic le va mai înfrunta în Champions League, în deplasare, pe Arsenal, PSV și Dortmund. Din postura de gazdă le va primi pe Brest, Bayern, Young Boys și Atalanta.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.