Campionate

Și Jules Kounde s-a săturat de numărul tot mai mare de jocuri: „Va veni un moment în care va trebui să facem grevă”

Jules Kounde / Foto: Imago Images

Articol de Emanoil Ursache  —  joi, 19 septembrie 2024

Jules Kounde (25 de ani), fundașul dreapta al Barcelonei, și-a exprimat sprijinul față de Rodri (28 de ani), mijlocașul defensiv al lui Manchester City, care a amenințat că fotbaliștii vor intra în grevă din cauza numărului prea mare de jocuri pe care trebuie să îl dispute pe parcursul unui sezon.

Kounde a subliniat că de la an la an calendarul devine din ce în ce mai încărcat pentru fotbaliști, care au mai puțin timp liber, ceea ce crește riscul de accidentare.

Jules Kounde: „Vom ajunge la aproximativ 70 de meciuri pe sezon, este o nebunie”

Sunt de acord cu tot ce a spus Rodri. Calendarul devine din ce în ce mai încărcat în fiecare an, avem mai multe meciuri și mai puțin timp liber. Spunem asta de mult timp și nimeni nu ne acordă atenție. Nici jucătorii și nici antrenorii nu sunt ascultați.

Va veni un moment în care va trebui să facem grevă pentru că este singura cale pentru cei care decid să ne înțeleagă. Ne asumăm din ce în ce mai multe riscuri, sunt mai multe accidentări pentru că este mai puțin timp liber. Acum, cu Campionatul Mondial al Cluburilor, vom ajunge la aproximativ 70 de meciuri pe sezon, ceea ce este o nebunie.

Dacă lucrurile nu s-au schimbat, este pentru că trebuie să ne organizăm și să comunicăm mai mult. Există sindicate în diferite țări. În Franța, există unul important. Trebuie să ne organizăm astfel încât să existe o voce colectivă. Va fi mai puternic mesajul atunci când vine de la o organizație care reunește mulți jucători. Trebuie să vorbim despre asta și să ne organizăm”, a declarat Jules Kounde, conform New York Times.

Avertismentul lui Rodri: „Cred că suntem aproape de grevă!”

Anterior, Rodri a spus că fotbaliștii se află pe punctul de a intra în grevă. Creșterea numărului de meciuri în unele competiții (cel mai recent exemplu este chiar Liga Campionilor) a înmulțit nemulțumirile jucătorilor legate de cât evoluează pe parcursul unui sezon.

Cred că suntem aproape de grevă! Este lesne de înțeles de ce. Întrebați orice jucător și vă va spune același lucru. Dacă va continua așa, vom ajunge într-un punct în care nu vom avea altă opțiune. Este ceva ce ne îngrijorează.

Cred că este prea mult. Cineva trebuie să aibă grijă de noi, pentru că noi suntem protagoniștii acestui sport, sau acestei afaceri, numiți-o cum vreți. Nu totul ține de bani și de marketing, este vorba și despre calitatea spectacolului”, a transmis închizătorul iberic, potrivit Daily Mail.

A luat o pauză lungă pentru că țara lui nu s-a calificat la EURO (n.r.- Haaland) și uitați-vă cum evoluează acum. Cred că un jucător poate evolua la cel mai bun nivel pentru 40-50 de meciuri. După asta scazi în exprimare, pentru că este imposibil să menții nivelul fizic. Dacă oamenii vor să vadă un fotbal mai bun, trebuie să ne odihnim. Când numărul de meciuri crește, evoluțiile și calitatea meciurilor scade
- Rodri, mijlocaș defensiv la Manchester City

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.