Liga 1

Oțelul - Dinamo, duel de podium în etapa #10 a Superligii » Echipele probabile + cele mai tari cote

Oțelul - Dinamo live pe gsp.ro

Articol de Eduard Apostol  —  vineri, 20 septembrie 2024

Oțelul - Dinamo este unul dintre duelurile tari ale etapei #10 a Superligii, între formații de podium. Meciul este de la ora 21:00 la Galați, livetext pe GSP.ro și la TV la DigiSport și PrimaSport.

Oțelul - Dinamo, live de la 21:00

Echipele probabile la Oțelul - Dinamo

Oțelul (4-3-3): I. Popescu - Jelev, Cisse, Zivulic, Tomasevic - Cisotti, Duric, Lameira - Maciel, Al. Pop, R. Tănasă
Rezerve: Kovaliov, Yabre, Juric, Adăscăliței, Chira, Andronache, N. Roșu, D. Maftei, Telles, M. Silva, I. Neagu, M. Cojocaru
Absent: Stevanovic (suspendat)
Antrenor Dorinel Munteanu

Dinamo (4-3-3): Golubovic - Sivis, Patriche, Licsandru, Amzăr - Olsen, Gnahore, Cîrjan - Milanov, Selmani, Bani
Rezerve: Al. Roșca, C. Costin, Soro, Boateng, Opruț, Politic, A. Irimia, Rotund, Pașcalău, Mărginean, A. Stoian, Neagu
Absenți: Abdallah, Homawoo, Bordușanu, A. Florescu (accidentați)
Antrenor Zeljko Kopic

Stadion: Oțelul (Galați)
Arbitru: Viorel Flueran / Asistenți Adrian Popescu (ambii din Craiova), Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe)
Arbitru VAR: George Găman (Craiova). Asistent VAR: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe)

Clasamentul din Superliga

Oțelul - Dinamo, duel de podium în etapa #10 a Superligii

Ce meci vom avea la Galați! Dinamo se deplasează pe un teren incomod. Oțelul este una dintre cele două formații neînvinse ale campionatului, alături de U Cluj. Au fost meciuri tari între Oțelul și Dinamo în ultimele două sezoane, indiferent de liga în care s-au disputat sau de competiție.

3 remizeși două eșecuri a bifat Dinamo în deplasările sezonului

Așa cum GSP.ro a informat încă de miercuri, Zeljko Kopic se bucură că l-a recuperat pe Dennis Politic pentru etapa de la malul Dunării. Totodată, Kennedy Boateng și Raul Opruț au făcut și ei deplasarea. Aceasta în condițiile în care a avut 8 indisponibili la meciul cu Unirea Slobozia (1-0).

Zeljko Kopic a evidențiat forța gălățenilor, o echipă greu de învins și în sezonul precedent, însă a transmis că are încredere în jucătorii săi. La rândul său, Dorinel Munteanu a ținut să evidențieze un detaliu.

2 victoriiși o remiză au bifat gălățenii în actuala ediție pe teren propriu

„Dinamo are o rivalitate cu toată lumea, mulți vor să învingă pe Dinamo. Am respect pentru Dorinel Munteanu, cred că face o treabă excelentă, vrea multă disciplină, energie. Când întâlnești o astfel de echipă, întâlnești multe situații dificile.

Depinde de noi cum vom avea stabilitate, cât ne vom îmbunătăți, să menținem nivelul cât mai mult timp.

Va fi un meci greu împotriva unui adversar dificil, au defensiva bine organizată, sunt puternici pe tranziție, toată lumea știe că va fi greu. Mergem acolo să dăm cel mai bun fotbal și să obținem puncte”, a reacționat croatul.

VIDEO. Zeljko Kopic, despre situația accidentaților de la Dinamo: „E o listă lungă”

Dorinel Munteanu, înaintea meciului Oțelul - Dinamo

Dorinel Munteanu (56 de ani), antrenorul Oțelului Galați, a prefațat disputa cu Dinamo, din runda cu numărul 10 a Superligii.

„Va fi un meci foarte greu, cu o echipă care a început foarte bine campionatul, care are ca obiective calificarea în play-off-ul campionatului. Noi trebuie să tratăm foarte serios jocul, pentru că trebuie să ştim exact în ce direcţie mergem. Îmi doresc să mergem în direcţia cea bună, să trecem cu bine şi peste acest joc, să rămânem pe aceeaşi poziţie în clasament. Dar acest lucru se va realiza numai dacă vom trata jocul foarte serios.

Trebuie să avem atitudine agresivă, un joc colectiv foarte bun, ridicat la nivel maxim din toate punctele de vedere, mental, fizic, organizatoric. Numai aşa putem face ca rezultatul final să fie de partea noastră. Au jucătorii în formă, dar depinde şi de jucătorii noştri dacă vor putea să facă şi în meciul cu noi ce au făcut în celelalte meciuri. De aceea vreau un joc colectiv, bine organizat, să funcţioneze foarte bine toate cele trei compartimente", a declarat Dorinel Munteanu, potrivit Agerpres.

Cele mai interesante informații despre meciul Oțelul - Dinamo:

Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 57 de ori, de 15 ori s-au impus gălăţenii, de 35 de ori au câştigat bucureştenii, iar alte şapte partide s-au terminat la egalitate.

Palmares cu Oţelul gazdă: 29 jocuri - 11 succese Oţelul - 6 remize - 12 victorii Dinamo.

  • Primul joc din campionat s-a disputat pe 20 noiembrie 1986, Dinamo-Oţelul 2-0 (Cămătaru, Orac);
  • Meciul din Superligă cu cele mai multe goluri: 11 decembrie 1988, Dinamo-Otelul 6-3;

  • Prima victorie a gălăţenilor a fost reuşită abia în al 11-lea meci, pe 1 septembrie 1993, Oţelul-Dinamo 2-0 (antrenori Aurel Ţicleanu, respectiv Florin Halagian);

  • Cea mai mare diferenţă de scor: 5 goluri, 7 octombrie 2007, Dinamo-Oţelul 6-1;

  • Doar două remize albe s-au înregistrat de-a lungul timpului pe prima scenă, ambele la Galaţi (ultimul meci fără gol, 13 septembrie 2003);

  • Cea mai recentă confruntare directă din campionat: 8 aprilie 2024, Oţelul-Dinamo 1-0, gol marcat în minutul 90+3 de Răzvan Tănasă.

De reamintit că, Dorinel Munteanu a activat ca fotbalist în tricoul bucureştenilor timp de două sezoane (1991/92-1992/93, 67 meciuri / 27 goluri), fiind un jucător de bază în ediţia 1991/1992, când Dinamo a câştigat titlul fără înfrângere. De asemenea, i-a antrenat, pentru o scurtă periodă, în 2012/2013.

Dorinel Munteanu vs Dinamo în Superligă: 16 jocuri - 7 victorii - 4 remize - 5 înfrângeri.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.