Liga 1

FCSB - Petrolul, în etapa #10 din Superliga » Debutează Bîrligea: echipe probabile + cote

FCSB - Petrolul Ploiești

Articol de Liviu Manolache  —  sâmbătă, 21 septembrie 2024

FCSB - Petrolul Ploiești se joacă pe Stadionul Steaua, în etapa #10 din Superliga, de la ora 21:30, livetext pe GSP.ro și la TV la Prima Sport și Digi Sport.

Runda #10 din Superligă programează unul dintre cele mai interesante meciuri din istoria fotbalului autohton, duelul dintre FCSB şi Petrolul, un derby care a oferit multe momente memorabile de-a lungul timpului.

Două victorii (3-2 Farul, 2-0 UTA), un egal (1-1 Universitatea Cluj) şi două înfrângeri este palmaresul înregistrat de bucureşteni pe teren propriu în acest sezon.

De partea cealaltă, prahovenii au pierdut prima deplasare din campionatul curent, 1-4 cu Dinamo, după care au urmat afară o remiză albă cu Universitatea Craiova şi două succese, 2-1 cu Unirea Slobozia şi 2-0 cu FC Botoşani.

FCSB - Petrolul, live de la ora 21:30

Este a 13-a partidă pe care roş-albaştrii o dispută din postura de gazde pe noua arenă din Ghencea, media asistenţei înregistrată până acum fiind de 16,918 spectatori / meci.

Ploieştenii nu au mai câştigat un duel cu rivala bucureşteană din 9 aprilie 2015, când s-au impus cu 1-0 pe Arena Naţională (gol Gevaro Nepomuceno).

Au urmat trei rezultate de egalitate şi trei victorii ale roş-albaştrilor, printre care şi cea din ultima confruntare directă din Superligă, cea din 3 martie 2024, FCSB-Petrolul 1-0 (autogol Valentin Ţicu).

FCSB - Petrolul, echipele probabile

FCSB: Târnovanu - Crețu, M. Popescu, Dawa, Radunovic - Șut, Olaru, Fl. Tănase - Băluță, Bîrligea, Oct. Popescu
Rezerve: A. Vlad, Ștefănescu, D. Popa, Musi, Chiricheș, Panțâru, Phelipe, Alhasan, Edjouma, Miculescu, Baeten
Antrenor: Elias Charalambous

PETROLUL: Zima - Veiga, Papp, Huja, Dumitriu - T. Keita - Rădulescu, Fabricio, Jyry, Grozav - Tudorie
Rezerve: Eșanu, Stănică, Mateiu, M. Bratu, JahicTolea, Akosah, Boțogan, D. Ilie, D. Radu, Hanca, R. Bucur
Antrenor: Mehmet Topal

Clasamentul din Superliga

28 de fotbaliştia utilizat gruparea roş-albastră în cele opt partide disputate în ediţia curentă, dintre care nouă au fiecare peste 150 de meciuri jucate în Superligă. Ploieştenii s-au bazat doar pe 23 de jucători, trei dintre ei fiind integralişti (Lukas Zima, Paul Papp şi Marian Huja)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.