Stranieri

Ce loc ocupă Radu Drăgușin în topul transferurilor reușite de Paratici la Tottenham

Radu Drăgușin/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  joi, 19 septembrie 2024

Englezii au făcut un top al transferurilor lui Tottenham în ultimii 3 ani, de când Fabio Paratici se ocupă de achizițiile echipei londoneze. Radu Drăgușin e pe locul 15 din 29.

Paratici a fost numit director sportiv la Tottenham în 2021, însă în 2023 a fost suspendat. El a fost implicat în scandalul financiar de la Juventus, în urma căruia echipa din Serie A a fost exclusă anul trecut din cupele europene. Torinezii au încălcat fair-play-ul financiar, în timp ce Paratici se afla în conducerea clubului.

Paratici a fost suspendat din orice funcție oficială timp de doi ani și jumătate, dar ar fi rămas omul din umbră în ceea ce privește transferurile la Tottenham.

Tot el ar fi fost omul care l-a propus pe Radu Drăgușin la Spurs. Englezii de la Football365 au făcut un top al transferurilor făcute de Spurs în ultimii doi ani. Românul e pe locul 15 din 29, de la cel mai bun la cel mai prost.

„Drăgușin nu a făcut nimic notabil”

„Telenovela transferului fundașului a fost un punct de atracție rară în fereastra de transferuri din ianuarie. Din păcate, sosirea sa zgomotoasă nu a fost urmată de ceva notabil pe teren, el fiind în prezent una dintre rezervele lui Postecoglou”, au scris cei de la Football365.

Drăgușin a costat-o pe Tottenham 25 de milioane de euro. A venit de la Genoa, în ianuarie 2024, iar de atunci a jucat 11 meciuri pentru londonezi. A fost titular ultima dată chiar miercuri, în victoria echipei lui cu Coventry, scor 2-1, în Cupa Ligii Angliei.

Pe primul loc în topul jurnaliștilor englezi se află James Maddison, considerat cel mai bun transfer făcut de Spurs de la venirea lui Paratici la Londra. Rivalii pe post ai lui Drăgușin, Cristian Romero și Mickey Van de Ven, sunt pe locurile 3, respectv 4.

Internaționalul român e însă considerat un transfer mai bun decât Timo Werner (locul 22) și Richarlison (locul 23). Pe locul 29, ultimul, se află Djed Spence, adus de la Middlesbrough.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.