Liga Campionilor

Istorie! Primele goluri ale clubului în Liga Campionilor

Brest, primul gol din istorie în Liga Campionilor, foto: X

Articol de Romeo Ene  —  joi, 19 septembrie 2024

Brest continuă să uimească lumea fotbalului. Locul 3 din campionatul Franței în sezonul trecut tocmai a înscris primele goluri din istorie în Liga Campionilor, la prima participare în cea mai importantă competiție inter-cluburi.

Brest joacă de la această oră primul meci din istorie în Liga Campionilor, împotriva lui Sturm Graz, campioana Austriei. Hugo Magnetti (26 de ani) va rămâne în istoria formației din Franța. Acesta a deschis scorul în minutul 23.

Brest, primele goluri din istorie în Liga Campionilor

Acesta a înscris un gol superb, după un șut expediat din afara careului. Bucuria n-a durat mult pentru micuța formație din Franța. În aceeași partidă a reușit să-și marcheze și primul autogol din istorie în Liga Campionilor.

Brest, primele goluri din istorie în Liga Campionilor, foto: Imago Images

Edimilson Fernandes (28 de ani) a marcat în proprie poartă în prelungirile primei reprize. Francezii au preluat din nou conducerea în minutul 56, grație reușitei lui Abdallah Sima (23 de ani).

Brest a fost surpriza din Ligue 1 în sezonul trecut. Trupa lui Eric Roy a terminat pe locul 3, cu 61 de puncte, cea mai bună clasare din istorie.

Această performanță i-a asigurat calificarea pentru prima oară în Liga Campionilor. Brest nu joacă pe teren propriu meciurile considerate „acasă” din Liga Campionilor. Trupa din Franța a fost nevoită să se mute la Guingamp din cauza capacității reduse a propriului stadion. Aproximativ 14.000 de locuri are stadionul din Brest, în timp ce stadionul lui Guingamp are aproape 20.000.

Brest se va mai duela în Liga Campionilor cu Salzburg (deplasare), Leverkusen (acasă), Sparta Praga (deplasare), Barcelona (deplasare), PSV (acasă), Șahtior (deplasare) și Real Madrid (acasă).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.