Liga 1

Drama unui jucător de la CFR Cluj » Încă o absență importantă de la echipa lui Dan Petrescu pentru meciul cu Hermannstadt

Meriton Korenica foto Imago Images

Articol de Marius Mărgărit  —  vineri, 20 septembrie 2024

CFR Cluj are noi probleme de lot înaintea partidei cu Hermannstadt Sibiu. Atacantul kosovar Meriton Korenica a fost nevoit să plece de urgență acasă, deoarece tatăl lui a decedat

  • Partida Hermannstadt Sibiu - CFR Cluj este programată sâmbătă, de la ora 18:30 și va putea fi urmărită liveTEXT pe GSP.ro și în transmisiune directă pe Prima Sport 1 și Digi Sport 1

Dan Petrescu, antrenorul de la CFR Cluj, susține că elevii săi nu sunt demoralizați după partida cu FCSB, când au ratat victoria deși au condus cu 2-0. „Nu a fost o înfrângere, ca să fim foarte supărați. Am avut 2-0, e adevărat. Dar n-a fost o săptămână grea, ci una normală. Au fost si zile mai bune si zile mai grele n-a fost perfectă”, a spus „Burscul” la conferința de presă dinaintea meciului cu Hermannstadt.

Meriton Korenica a plecat acasă pentru înmormântarea tatălui său

CFR are, în continuare, destule probleme de lot. Pe lista absenților sunt Matei Ilie, Mogoș, Graovac, Nkololo, cu toții accidentați, dar și Korenica. Ultimul are o situație specială, fiind învoit să plece în Kosovo la înmormântarea tatălui său, care a decedat azi. A fost învoit și nu va putea juca cu Hermannstadt.

„Trebuie ca la Sibiu să jucăm puțin și pentru Korenica, să-i aducem o bucurie în aceste momente așa de grele. Avem un lot numeros, cei care intră trebuie să facă tot posibilul să nu se simtă lipsa celor cinci", a spus „Bursucul”.

„Hermannstadt, acasă, e cea mai bună din România”

Cât despre partida de mâine, tehnicianul ardelenilor a remarcat că „până acum, în două deplasări, cu Rapid și cu Farul, am făcut 4 puncte. E o medie bună. Dar Sibiul, acasă, cred că e ce mai bună din România, cu trei victorii și două egaluri. Nu cred că altă echipă mai are rezultatele astea acasă”.

Într-adevăr, în ultimele 24 de meciuri pe propriul teren, Hermannstadt are o singură înfrângere, în mai, cu Poli iași (0-1), în rest adunând 13 victorii și 10 remize.

„Hermannstadt e o echipă echilibrată, cu un antrenor care că e de 4 ani acolo. Un club organizat, linistit. N-am auzit de prea multe scandaluri, nu e presiune cum e peste tot. Merită să fie acolo sus, bravo lor că țin antrenorul de atâția ani. E un tehnician serios, care își face treaba foarte bine", a mai spus Petrescu.

Care a lăudat și lotul adversarilor de mâine: „Lotul lor eu zic că e unul foarte bun. Uitați-vă la banca lor de rezerve, Neguț a fost aici, Buș a fost aici. Deaconu e un jucător bun de Liga 1. Au foarte mulți jucători care au fost pe la CFR, care au evoluat la un nivel și sunt rezerve. În acest moment, antrenorul lor nu cred că se poate plânge de lotul pe care îl are”.

Dan Petrescu: „Meseria de antrenor e cea mai grea din fotbal”

Dan Petrescu și-ar mai dori jucători. Dar e conștient că „nu știu dacă putem. Nu cred că mai găsim jucători care au jucat fotbal și nu mi-ar plăcea să aduc fotbaliști care nu sunt pregătiți. Numai dacă, Doamne ferește, în afară de cei cinci mai apar și alte accidentări. Atunci, am mai putea aduce".

A vorbit și despre meseria de antrenor de fotbal, care, în opinia sa, „e cea mai grea din fotbal. Eu nu văd niciodată partea frumoasă a meseriei de antrenor de fotbal. Știu doar că antrenorul e mereu de vină, asta știu. În opinia mea, meseria asta de antrenor e cea mai grea din lume. Indiferent ce faci. Ai câștigat un trofeu, a doua zi te-a uitat toată lumea. Am trecut prin asta, stiu. Sunt trecut prin toate, am experiență. Sunt conștient că la fotbal niciodată nu e bine, chiar dacă iei 10 campionate la rând, se găsesc critici mereu Cea mai ușoară meserie e de fotbalist”.

Eu mă bucur să-l antrenez pe Louis Munteanu și sper să dea cât mai multe goluri. Să facă ce vrea după ce marchează, dar să fie decent, fără gesturi obsecene. Să facă gesturi normale. Nu stiu ce gesturi a făcut după ce a dat golurile cu FCSB, însă nu a făcut nimic deplasat. Important e că a dat două. Dar chiar nu vreau să intru în subiectul ăsta. Sunt mai interersat mai mult de starea echipei
- Dan Petrescu, antrenor CFR

La goluri marcate nu stăm rău. Dar am și primit prea multe, aș fi vrut să luăm mai puține
- Dan Petrescu, antrenor CFR

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.