Liga 1

Incredibil: ce s-a ales de Alexi Pitu, jucătorul vândut de Farul cu 2 milioane de euro » A ajuns să se antreneze cu juniorii!

Alexi Pitu/ FOTO: Imago

Articol de Adrian Duţă  —  vineri, 20 septembrie 2024

Alexi Pitu (22 de ani), extremă stânga, a ajuns într-o situație ingrată. Jucătorul vândut de Farul la Bordeaux cu două milioane de euro în urmă cu un an și jumătate nu are echipă și se antrenează cu juniorii echipei lui Gică Hagi.

Clubul Girondins Bordeaux a intrat în faliment și a ajuns în liga a patra franceză, iar Alexi Pitu a rămas liber de contract după colapsul financiar al fostei campioane din Ligue 1. A revenit în România, unde se antrenează acolo unde a crescut, la Academia Gheorghe Hagi.

Alexi Pitu nu vrea să audă de Liga 1

El ar fi dorit în Superliga de Farul, dar ar fi și pe o listă a lui Dinamo. Însă Adrian Pitu, unchiul jucătorului, a anunțat că nu se pune problema ca fostul internațional de tineret să revină în Liga 1.

Așteaptă în continuare o ofertă din străinătate, în timp ce se pregătește cu juniorii de la Farul.

„Deocamdată, nu se întâmplă absolut nimic. (n.r. Are oferte din Liga 1 sau din străinătate?) De afară, în țară nu joacă. Nicio șansă să semneze cu echipă din prima ligă a României. Așa e normal, mai stă puțin, nu e nicio problemă. Se pregătește cu juniorii Farului”, a declarat Adrian Pitu, pentru iamsport.

Pitu e liber de contract după despărțirea de Bordeaux

În ianuarie 2023, Pitu era vândut de Farul la Bordeaux pentru două milioane de euro. Un an și jumătate mai târziu, a devenit liber de contract, după o perioadă în care nu s-a impus la formația care evolua în Ligue 2 în momentul în care a intrat în faliment

El a strâns 41 de meciuri pentru Bordeaux în Ligue 2, a marcat un gol și a dat două pase decisive în eșalonul secund din Franța. Cota lui a ajuns la 800.000 de euro pe Transfermarkt.

Alexi Pitu, la Bordeaux // Foto: Imago
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.