Campionate

Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid

Neil Lennon/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  vineri, 20 septembrie 2024

Neil Lennon, antrenorul demis de Rapid în urmă cu o lună, a devenit comentator sportiv și analist în Scoția.

Nord-irlandezul, campion de 5 ori cu Celtic în Scoția, s-a întors în Marea Britanie după plecarea din Superliga. Nu a fost numit pe banca unei alte echipei, dar a semnat cu TNT Sports.

El comentează meciuri din campionatul Scoției, dar e și analist TV pentru postul menționat. Înainte să vină la Rapid, Lennon fusese tot analist, el nu mai antrenase din octombrie 2022, după ce a fost demis de Omonia Nicosia.

Lennon a fost dat afară de Rapid pe 20 august. Imediat, el a fost înlocuit pe banca giuleștenilor cu Marius Șumudică. De-a lungul carierei de antrenor, nord-irlandezul le-a pregătit pe Celtic, Hibernian, Boton, Omonia Nicosia și Rapid. Are 5 titluri și 4 Cupe câștigate în Scoția.

Neil Lennon, mandat eșuat la Rapid

Adus la finalul sezonului trecut la Rapid, Neil Lennon a fost văzut de Dan Șucu, acționarul majoritar al echipei, drept omul care poate impune o altă disciplină față de ce se întâmplase anterior la echipă.

Însă omul care deține 80% din acțiunile de la Rapid a avut răbdare cu nord-irlandezul doar 6 etape. După 5 remize și o înfrângere, Lennon a fost demis de Șucu. Patronul echipei giuleștene nu i-a reproșat rezultatele, ci jocul, fiind dezamăgit de faptul că echipa lui era constant dominată de adversari, mai ales pe teren propriu.

„Pe Giulești, nu am fost obișnuit să văd că echipa noastră are posesie sub 30 la sută. A fost o perioadă grea din punct de vedere sportiv, nu financiar. Eu nu pot accepta așa ceva”, a declarat Dan Șucu a doua zi după demiterea lui Lennon.

După plecarea nord-irlandezului, Rapid a câștigat un meci, a făcut un egal și a pierdut o partidă în cele 3 etape disputate.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.