Liga 1

Sabău a făcut anunțul legat de echipă: „Da, sunt ultimii. Am încheiat". La ce specialiști a apelat U Cluj

Articol de Eduard Apostol  —  sâmbătă, 21 septembrie 2024

Ioan Ovidiu Sabău a precizat că U Cluj a închis perioada de transferuri după sosirile lui Răzvan Oaidă și Artur Miranyan. Totodată, înaintea meciului cu Universitatea Craiova (mâine, ora 21:30), a prezentat detalii din „bucătăria internă" a formației ce conduce Superliga

U Cluj are un nou meci tare după 2-0 în Giulești cu Rapid. Duminică seară, de la ora 21:30, echipa lui Ioan Ovidiu Sabău se va duela cu Universitatea Craiova pe stadionul de pe malul Someșului.

Pe lângă pregătirea acestei runde, clujenii au efectuat și două transferuri, cu care închid un mercato estival prelungit. Mijlocașul Răzvan Oaidă și atacantul Artus Miranyan sunt ultimii sosiți în echipa "Șepcilor roșii". Românul poate fi în lotul lui Sabău, a jucat deja pentru Rapid în primele opt etape. Internaționalul armean așteaptă și permisul de muncă, în afara faptului că are de recuperat fizic.

2023este anul în care Miranyan a ieșit golgeterul campionatului din Armenia, în tricoul celor de la Noah. Tot atunci s-a luptat pentru titlul de "fotbalistul armean al anului"

Ioan Ovidiu Sabău despre transferuri: „Anul trecut, am făcut eu niște greșeli, în primul rând"

„Aveam nevoie de aceste transferuri. Am mai spus-o, anul trecut am făcut eu, în primul rând, niște greșeli, pentru că m-am lăsat descoperit și această echipă a rămas în 7-8 jucători.

Atunci când a fost greu, când aveam nevoie de concurență, să mai schimb ceva jucători, nu aveam pe cine. Și atunci am avut de suferit, am ratat niște obiective. Anul acesta ai nevoie de jucători și ca să crească intensitatea antrenamentelor, ritmul, concurența.

Atunci când anumiți jucători nu mai sunt într-o formă așa de bună, să poată fi înlocuiți, dar cu fotbaliști la același nivel. Da, aceștia sunt ultimii doi jucători care sosesc. Am încheiat.

Eventual dacă mai găsim jucători tineri, să îi aducem și să îi integrăm ușor-ușor, dar ca jucători de bază, ne oprim la cele două transferuri și vedem până în iarnă dacă va mai fi nevoie. Nu mi-aș dori să mai aduc, dar să vedem", a declarat Ioan Ovidiu Sabău.

Ovidiu Popescu e suspendat, în rest nu mai sunt alții. Acum sunt și ceilalți doi care au venit și sunt în urmă cu pregătirea. Oaidă e un câștig pentru noi, dar trebuie să îl aducem la un ritm bun de joc. În rest, nu avem probleme
Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

U Cluj a apelat și la nutriționiști

Antrenorul liderului s-a referit și la detalii despre alimentația jucătorilor săi, care sunt consiliați, uneori, de câțiva specialiști.

„Încercăm să facem un meniu destul de sănătos. Jucătorii sunt preocupați și de o alimentație mai sănătoasă.

Avem și niște oameni din Cluj care mai vin, periodic, să-i învețe, să-i ajute, pentru că e foarte importantă alimentația sănătoasă. Meniul lor e făcut de medicul echipei, dar de fiecare dată încercăm să-l îmbunătățim.

Pentru jucători e foarte important ce mănâncă în fiecare zi. Nu e suficient să mâncăm sănătos doar cu o seară înainte.

Îi vad preocupați să-si îmbunătățească parametrii fizici. Și după antrenament, stau în sala de forță. Avem condiții, e un mare avantaj că avem și stabilitate financiară. Lucrurile merg bine, suntem respectați, apreciați pentru calitatea jocului, s-a vorbit foarte mult de noi.

Acum, e foarte important să gestionăm bine aceste momente și să nu dezamăgim. Se poate întâmpla să pierzi, dar trebuie să avem demnitate și să-i respectăm pe cei care investesc în noi, să ieșim epuizați și să nu avem regrete.

Contează și odihna, și antrenamentele, și grupul. Cele mai importante după părerea mea rămân calitățile lor individuale și valoarea pe care o au jucătorii. Dar le repet mereu că trebuie să arate că au valoare, nu e suficient să spunem că suntem valoroși", a punctat tehnicianul ardelenilor.

Nici eu nu am voie să mă relaxez, să mă admir prea mult, să am o impresie prea bună despre mine. Trebuie să transmit clar de ce au ei nevoie. Câștigăm sau pierdem, trebuie să fim capabili să o luăm de la capăt și să găsim întotdeauna nu vinovați, ci soluții împreună
Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.