Liga 1

Dinamovistul care a impresionat în acest start de sezon este tot nemulțumit: „Aș putea să fac mai mult”

+21 Foto
Astrit Selmani, ce metamorfoză!

Articol de Eduard Apostol  —  sâmbătă, 21 septembrie 2024

Astrit Selmani, 27 de ani, este impresionant în startul sezonului în atacul lui Dinamo. Știe și face și faza defensivă, a marcat de 5 ori în 10 etape și a scos 3 penalty-uri pe care tot el le-a transformat. Este tot nemulțumit!

Astrit Selmani a punctat din nou pentru Dinamo, în remiza cu Oțelul (1-1). Atacantul de 27 de ani a reușit să puncteze dintr-un penalty pe care tot el l-a obținut. Din nou!

+21 Foto
Oțelul Galați - Dinamo 1-1. FOTO: Sorin Pană / sportpictures.eu

Cifre impresionante ale lui Astrit Selmani în startul campionatului

Kosovarul născut în Suedia a marcat cinci goluri în 10 etape. Mai are și 4 assist-uri. A obținut trei penalty-uri pe care tot el le-a executat, fără emoții.

Ce metamorfoză: în sezonul de primăvară, în primele luni în alb și roșu, Selmani a marcat doar un gol în 11 meciuri! Zeljko Kopic a crezut în el, conducerea i-a prelungit angajamentul, Astrit i-a răsplătit pe dinamoviști pentru încredere și este letal.

În atac își face treaba, apoi, când nu mai beneficiază de baloane utile, face faza apărării și respinge la sacrificiu șuturile periculoase ale adversarilor. Așa s-a întâmplat și cu Oțelul la Galați, vineri seară.

600de mii de euro este cota pe transfermarkt a lui Selmani

Astrit Selmani a fost rechemat la naționala Kosovo datorită meciurilor de la Dinamo

După ce a marcat câte un gol în victoriile de acasă cu Petrolul (4-1) și cu Gloria Buzău (4-1), Selmani a fost decisiv când dinamoviștilor le-a fost greu în ultimele deplasări: gol cu Iașiul (2-2), gol în Giulești (1-1) și gol la Galați (1-1).

Și are o pregătire fizică remarcabilă, mai ales când alții au cedat: a fost integralist în 9 din cele 10 etape, iar în celălalt meci a adunat 85 de minute, fiind o schimbare tactică în partida cu Universitatea Craiova (2-1).

Selmani are cinci selecții pentru naționala celor din Kosovo, marcând un gol. Totodată, datorită prestațiilor în tricoul „câinilor”, fotbalistul a fost convocat din nou la prima reprezentativă. A fost rezervă neutilizată cu România (0-3) și Cipru (4-0).

Astrit Selmani și etica fotbalului: „Continuăm să muncim”

La finalul partidei, la flash-interviu, Astrit Selmani a fost la fel de serios.

„Este bine că am obținut un egal, pe terenul celor de la Oțelul. Egalul este un scor corect. Și noi, și adversarul am avut ocazii. Am avut o oportunitate mare în ultimul minut, poate putea fi altul scorul, dar a fost fair remiza.

Sunt fericit că am marcat din nou, dar știu că pot să fac mai mult.

Este dificil, de la meciul cu CFR (n.red în prima etapă) până acum am avut 7 jucători accidentați. Continuăm să muncim și sperăm că cei accidentați vor reveni cât mai repede pe teren”, a declarat Selmani.

I-am zis arbitrului că portarul celor de la Oțelul m-a atins, a văzut faza și a dat penalty. I-am zis că oricum există VAR și se va observa, am fost calm, așa a fost
Astrit Selmani, atacant Dinamo

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.