Campionate

Mircea Lucescu a numit cel mai talentat jucător pe care l-a antrenat: „Nimeni n-ar fi vorbit de Zidane, dacă îl întâlneam mai devreme”

+11 Foto
Mircea Lucescu/ foto GSP

Articol de Adrian Duţă  —  sâmbătă, 21 septembrie 2024

Mircea Lucescu, selecționerul României, a dezvăluit că Sergen Yalcin (51 de ani) e cel mai talentat jucător alături de care a lucrat în carieră. Fostul mijlocaș turc l-a avut antrenor pe Il Luce la Galatasaray și Beșiktaș.

Cei doi au cucerit împreună titlul cu Beșiktaș în 2003. La 21 de ani distanță de la acel moment, Lucescu a declarat despre turc faptul că „nu am văzut un talent ca Sergen Yalcin”.

+11 Foto
Sergen Yalcin, alături de Mircea Lucescu/ foto Imago Images

Practic, îl consideră pe fostul internațional al Turciei peste Gică Hagi, pe care Lucescu l-a debutat la națională și l-a antrenat la Brescia. Lucescu a început să lucreze cu Yalcin când fostul fotbalist avea 29 de ani.

Mircea Lucescu: „Nu am văzut niciodată un talent ca Sergen Yalcin”

„Sunt în fotbal de mulți ani și nu am văzut niciodată un talent ca Sergen Yalcin. Dacă l-aș fi avut la o vârstă fragedă, nimeni nu ar fi vorbit acum de Zidane! Un talent incredibil”, a declarat Mircea Lucescu.

„Yalcin, la pauza unui meci, juca foarte mult la curse de cai. Se așeza într-un colț al lui și nu mai... ce punea, Dumnezeu știa. Erau pariuri, da. Dar era un talent cu totul deosebit”, a declarat Mircea Lucescu despre Yalcin, la podcastul Fain și Simplu.

Yalcin, o legendă a fotbalului turc, a adunat 296 de meciuri la Beșiktaș în carieră, marcând 80 de goluri. A mai evoluat și la Galata, Fenerbahce și Trabzonspor. Cea mai mare perioadă din carieră și-a petrecut-o la Beșiktaș, echipă alături de care a câștigat 3 titluri.

Are două campionate luate și cu Galata. S-a retras în 2008, iar între timp a devenit antrenor și a luat titlul și din această postură cu Beșiktaș, în 2021.

Fostul mijlocaș ofensiv a jucat 47 de meciuri pentru naționala Turciei, pentru care a marcat de 5 ori.

VIDEO. Ce știa să facă Sergen Yalcin, legenda fotbalului turc

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.