Tenis

Roger Federer, mai acid ca niciodată la adresa tenisului actual: „Am fost păcălit”

Roger Federer/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  sâmbătă, 21 septembrie 2024

Roger Federer (43 de ani), câștigător a 20 de turnee de Grand Slam, s-a declarat „păcălit” de tenisul actual.

Elvețianul acuză faptul că nu mai există jucători tehnici, iar totul poate fi rezolvat doar cu forță în acest moment, datorită avansului tehnologic al rachetelor.

Roger Federer: „Am fost păcălit, nu mai există tehnică în tenis”

„Nu mai are rost să vorbim de tehnică în ziua de azi. Am fost păcălit în ultimii 10, 15 ani. Nu mai sunt sigur că jucătorii au tehnică de lovire.

Astăzi, totul ține de rachetă și de tehnologia corzilor din care e creată. Toate problemele pot fi rezolvate cât timp dai tare în minge. Orice e posibil, să fiu sincer, dacă dai tare”, a declarat Roger Federer, potrivit welovetennis.fr.

Poate e doar o lipsă de variație, dar asta se datorează faptului că toți jucători folosesc ambele mâini (pe partea de rever) în zilele noastre și nu folosesc slice-ul atât de mult.

Bineînțeles, nu mai vedem atât de multe lovituri cu drop. Alcaraz și Medvedev încearcă să adauge asta la jocul lor. Reprezintă o lovitură grozavă

În cea mai mare parte, îmi place să urmăresc tenisul și astăzi, este un sport minunat.

- Roger Federer

Elvețianul s-a retras în 2022 din tenis, iar în acest moment e antrenorul echipei de Laver Cup a Europei, în duelul cu echipa Restul Lumii.

Roger Federer, legendă a tenisului

Roger Federer e considerat de specialiști cel mai tehnic jucător din istorie. Elvețianul a câștigat 20 de titluri de Grand Slam în carieră și a fascinat mereu prin stilul lui de joc.

De-a lungul carierei, elvețianul a cucerit de 8 ori Wimbledon, de 6 ori Australian Open, de 5 ori US Open și o dată Roland Garros.

„Federer a jucat cel mai bun tenis din istorie. Dar cel mai bun e Djokovic, pentru că a câștigat cele mai multe trofee. Nepotul meu putea fi cel mai bun, dacă ar fi fost ferit de accidentări”, a declarat recent Toni Nadal, unchiul lui Rafa Nadal.

VIDEO. Roger Federer, momente de geniu la Wimbledon

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.