Liga 1

L-au temperat pe Becali? Cum joacă FCSB cu Petrolul, după planul revoluționar anunțat de patron

Gigi Becali, alături de Daniel Bîrligea // Foto: Ionuț Iordache, GSP.ro

Articol de Daniel Grigore  —  sâmbătă, 21 septembrie 2024

FCSB dă piept cu Petrolul Ploiești în sistemul clasic, 4-3-3, deși patronul Gigi Becali își anunțase intenția de a trece la o formulă cu 3 fundași centrali.

Revoluția anunțată de Gigi Becali se lasă așteptată. În această seară, în etapa 10 de campionat, FCSB joacă în sistemul clasic, cu 4 oameni în linia defensivă.

FCSB, tot cu 2 fundași centrali. Siyabonga Ngezana, odihnit

Mihai Popescu și Joyskim Dawa formează perechea din centrul apărării, în vreme ce Siyabonga Ngezana nu face parte din lot, iar Vlad Chiricheș este rezervă. Sud-africanul este odihnit în perspectiva meciului de Europa League cu RFS, programat joia viitoare.

În benzi apar fundașii laterali obișnuiți, Valentin Crețu și Risto Radunovic, după ce etapa trecută, la 2-2 cu CFR Cluj, Gigi Becali a ordonat ca Ionuț Panțîru să apară în primul „11”.

Daniel Bîrligea debutează la FCSB

Și linia ofensivă diferă mult față de cea utilizată la Cluj-Napoca: Florin Tănase a fost coborât la mijloc, iar extremele Miculescu și Baeten trecute pe bancă. În locul acestora au fost aleși Alexandru Băluță în dreapta, Octavian Popescu în stânga, Daniel Bîrligea central. Pentru atacantul transferat de la CFR va fi debutul la campioana României.

De altfel, antrenorul Elias Charalambous anticipase debutul noului număr 9 roș-albastru: „Bîrligea e pregătit, cu siguranță va juca cu Petrolul. Nu vreau să pun presiune pe el sau pe alți jucători, i-am văzut calitatea, sunt sigur că va ajuta echipa, dar și el va trebui ajutat.

Sunt pozitiv în legătură cu el, trebuie să dea tot ce are mai bun, însă nu numai el, ci toți jucătorii. Nu vrem să punem presiune extra pe el, calitatea e evidentă”.

Echipele de start în FCSB - Petrolul:

FCSB (4-3-3): Târnovanu - V. Crețu, M. Popescu, Dawa, Radunovic - Fl. Tănase, Șut, Olaru (cpt.) - Băluță, Bîrligea, Oct. Popescu
Rezerve: A. Vlad - Panțîru, Miculescu, Ștefănescu, Edjouma, D. Popa, Chiricheș, Baeten, Pantea, Musi, Alhassan, Luis Phelipe

PETROLUL (4-1-4-1): Zima - Ricardinho, Papp, Huja, Dumitriu - T. Keita - M. Rădulescu, Fabricio Santos, Jyry, Grozav (cpt.) - Tudorie
Rezerve: Eșanu, Bălbărău - Stănică, Jahic, D. Radu, Hanca, M. Bratu, Tolea, Bempah, Boțogan, D. Ilie, Roche

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.