Liga 1

Notele GSP după FCSB - Petrolul: două note de 3 și doar doi remarcați în echipa roș-albastră

Note GSP

Articol de Sergiu Alexandru  —  duminică, 22 septembrie 2024

FCSB a ratat victoria cu Petrolu, 1-1, în unul dintre cele mai interesante dueluri ale etapei a 10-a din Superligă. Echipa roș-albastră a fost egalată la ultima fază, după o gafă a lui Ștefan Târnovanu.

Campioana României a ratat dramatic cele trei puncte. FCSB era obligată să câștige cu Petrolul, locul 6, pentru a-și începe ascensiunea spre locurile de play-off, dar jucătorii lui Charalambous au irosit șansa victoriei chiar la ultima fază.

Notele primite de jucătorii de la FCSB

Ștefan Târnovanu – 3: A avut parte de 90 de minute liniștite, în care doar a fost nevoit să rețină centrările trimise de ploieșteni. Însă a gafat la ultima. A ieșit hazardat pe o centrare, chiar în minutul 90+4, și a respins slab, iar Tudorie, pe fază, a trimis în poarta goală, din 6 metri.

Valentin Crețu – 5: O evoluție sigură în defensivă. A alergat mult, dar pe faza ofensivă nu s-a făcut remarcat. Depășit ușor, în ultima fază, de adversar, în duelul pentru mingea la care Târnovanu a ieșit greșit.

Joyskim Dawa – 6: Sigur și calm. A dominat careul roș-albastru și nu și-a scăpat adversarii din marcaj. Demonstrează că e om de bază la FCSB.

Mihai Popescu – 3: A început sigur pe el al doilea meci în tricoul roș-albastru, dar în minutul 30 și-a lăsat echipa în 10. A fost eliminat pentru că l-a lovit cu cotul pe Alexandru Tudorie, la 30 de metri de poartă. A văzut finalul primei reprize de pe tunelul care duce la vestiare și chiar și-a făcut timp pentru câteva autografe.

Risto Radunovic – 6: A jucat așa cum o face mai mereu: precis în intervenții, disponibil la efort și mereu dornic să ajute atacul. Nu a avut însă realizări în ofensivă.

Florin Tănase – 5: Încă nu e jucătorul pe care fanii îl așteaptă. Folosit ca inter, Tase a încercat să dirijeze și să organizeze atacurile roș-albastre. Calm cu mingea la picior și dispus să alerge pentru a recupera, dar nu a ieșit în evidență. A stat prea departe de poarta adversă în prima repriză. În partea secundă a jucat mai avansat, dar fără realizări.

Adrian Șut – 7: Printre cei mai buni oameni de la FCSB. A început ca mijlocaș, reușind multe recuperări, și a continuat, după eliminarea lui Popescu, ca fundaș. S-a achitat foarte bine de sarcini, fiind menținut pe acea poziție și în repriza secundă.

Darius Olaru – 6: A fost extrem de nervos în startul meciului și a luat un galben prostesc, protestând pentru un corner. A încercat să găsească mereu pase decisive, iar în a doua repriză a fost mai activ în atac. Dar degeaba. Nu a prins finalul meciului pe teren, fiind schimbat în minutul 74 cu Edjouma,

Alexandru Băluță – 8: Cel mai activ și cel mai bun jucător de la FCSB. A marcat un gol de generic în debutul meciului, apoi a continuat să alerge și să încerce să creeze pericol la poarta lui Zima. A fost schimbat la pauză, din rațiuni tactice.

Daniel Bîrligea – 5: Un debut crispat pentru atacantul pe care FCSB a plătit 2,5 milioane de euro. Nu și-a mai pus amprenta pe jocul ofensiv. A alergat mult, s-a zbătut cu fundașii adverși și a încercat să țină de minge, dar cam atât. A fost schimbat la pauză.

Octavian Popescu – 5: Desemnat titular de Gigi Becali, Tavi încă e departe de cea mai bună formă. Nu a ieșit deloc la rampă. În acest moment, pare că joacă doar datorită regulii U21.

David Miculescu – 5: A intrat la pauză, dar a fost ca și cum nu ar fi existat pe teren. Continuă să aibă evoluții șterse și să nu fie jucătorul pe care FCSB îl așteaptă.

Baba Alhassan - 6: A jucat bine în partea secundă. S-a achitat de sarcini și a ținut bine mijlocul terenului.

Alexandru Musi - 5: Băgat în locul lui Tavi Popescu, nu a avut ocazia să iasă în evidență. A avut parte de prea puține baloane utile, fiind afectat de faptul că FCSB a renunțat la intențiile ofensive în partea secundă. Putea face 2-0 în minutul 83, dar șutul său a fost respins de Zima. A mai avut câteva contraatacuri, dar a fost blocat de adversari.

William Baeten - 5: Fără realizări. A încercat să plece pe câteva contraatcuri, dar nu a fost succes. A alergat și a pus presiune pe fundașii Petrolului, pe care i-a ținut în gardă.

Malcom Edjouma - 5: A jucat 20 de minute, în care s-a impus la mijlocul terenului. A câștigat câteva dueluri, a oprit atacurile adverse și a stat bine în fața defensivei.

Antrenor: Elias Charalambous – 6: Curajos în startul meciului, cu 4 oameni de atac. Nu s-a hazardat după eliminarea lui Mihai Popescu și și-a organizat bine echipa în partea secundă, dar a fost sabotat de gafa lui Târnovanu.

Notele primite de jucătorii de la Petrolul

Lukas Zima – 5: Nu a avut ce face la golul lui Băluță. După aceea nu a mai avut prea mult de lucru, mai ales după ce FCSB a rămas în 10 oameni și a renunțat la intențiile ofensive.

Sergiu Hanca – 5: Titularizat după ce Ricardinho a avut probleme la încălzire, nu a fost în cea mai bună formă. S-a zbătut, dar nu și-a pus amprenta pe joc.

Marian Huja – 5: A fost sigur în intervenții și a încercat chiar să contribuie pe faza ofensivă. S-a achitat bine de sarcinile defensive.

Paul Papp – 5: S-a completat bine cu Huja și a blocat atacurile roș-albastre, care a fost tot mai sterile cu trecerea timpului.

Lucian Dumitriu – 6: Fundașul stânga al Petrolului a avut o prestație reușită, mai ales în repriza a doua, când a fost tot mai ofensiv.

Tidiane Keita – 5: A jucat în nota echipei, fără să iasă în evidență. S-a zbătut la mijlocul terenului și a încercat să fie agresiv la recuperare.

Mihnea Rădulescu – 5: A jucat 83 de minute, dar nu a ieșit în evidență decât prin dorință. Nu a contribuit la prea multe faze ofensive, fiind blocat de fundașii de la FCSB de cele mai multe ori.

Fabricio Santos – 4: Putea face mai mult în faza premergătoare golului de 1-0. După ce Olaru l-a depășit ușor, mijlocașul a avut un moment în care s-a oprit din alergare, crezând că mingea va ieși în afara terenului. Dar Olaru a ținut-o în joc, iar faza continuat. A ieșit accidentat în minutul 30.

Tommi Jyry – 5: Nu a avut realizări importante, deși a fost printre fotbaliștii Petrolului care a alergat cel mai mult.

Gicu Grozav – Fără notă: A jucat doar 14 minute. A ieșit de pe teren din cauza unei accidentări

Alexandru Tudorie – 7: Nu a ieșit în evidență în timpul meciului, deși s-a zbătut cu fundașii adverși. A fost pe fază în ultimul minut, le-a luat fața adversarilor și a marcat golul egalizator.

Nana Bempah – 5: A intrat în minutul 14, în locul lui Grozav, dar nu s-a ridicat la nivelul așteptat. A fost blocat cu ușurință de defensiva roș-albastră

Denis Radu - 6: A ieșit în evidență la ultima fază când a centrat excelent pentru golul marcat de Tudorie.

Marius Bratu - 5: A intrat la pauză, dar în cele 45 de minute jucate nu a avut o contribuție la jocul ofensiv al echipei sale

Ioan Tolea - fără notă: A jucat prea puțin pentru a fi notat

Antrenor: Mehmet Topal – 5: Dat peste cap de accidentările din prima repriză, nu a avut prea multe soluții și posibilități de a schimba ceva în joc.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.