Liga 1

Scandal în peluză la FCSB - Petrolul » Gaze și scandări acide: „Stat polițienesc!”

Jandarmii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe suporterii Petrolului // foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de Cristi Preda (foto), Andrei Furnigă (video), Carmen Dumitru  —  sâmbătă, 21 septembrie 2024

Incidente între ultrași și jandarmi în prima repriză a meciului dintre FCSB și Petrolul.

Galeria Petrolului nu este ferită de scandaluri. În urmă cu două etape, presa locală a relatat cum parte o dintre fanii Petrolului deplasați la Botoșani s-au luat la bătaie cu jandarmii.

Scandal în peluză la FCSB - Petrolul

În această seară, în Ghencea, o situație similară. Ultrașii veniți de la Ploiești au intrat în conflict cu forțele de ordine, care au apelat la gaze lacrimogene pentru a-i dispersa.

Stabiliți inițial laolaltă, aceștia s-au împărțit în mai multe grupuri în urma intervenției jandarmilor.

Războiul a continuat de la distanță, cu ultrașii strigând „România, stat polițienesc”, „M*** garda” și „Cine nu sare, ori este gabor, ori e prost de moare”. Ulterior, aceștia au dezvăluit o pânză cu mesajul „Deviza-i libertate și scopul ei preasfânt”. Individual, fiecare dintre ultrași a ridicat o pancartă cu mesajul „Liber să fiu ultra'!”.

Precizările Jandarmeriei

Jandarmeria a oferit un punct oficial de vedere cu privire la incidentele din timpul meciului, susținând că ultrașii au forțat accesul pe stadion:

La debutul partidei de fotbal, un grup de aproximativ 30 de suporteri ai echipei oaspete, care nu au venit din timp la stadion, pentru a se evita aglomerația pe timpul accesului, au forțat dispozitivul de jandarmi, sub pretextul că nu vor vedea începutul meciului.

Totodată, în sprijinul lor, au încercat să vină suporterii oaspeți deja intrați în stadion, solicitând să părăsească incinta pentru a pune o presiune suplimentară pe dispozitivul de jandarmi.

Pentru a evita degenerarea situației și alimentarea unei stări conflictuale, jandarmii au folosit pulverizatoarele cu substanță iritant-lacrimogenă din dotare.

Menționăm faptul că, la fiecare meci de fotbal, organizatorul, alături de Jandarmeria Capitalei, recomandă tuturor participanților la evenimentul sportiv să vină din timp la stadion, pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de acces în arena sportivă.

Subliniem faptul că acest tip de comportament este o tactică folosită frecvent de anumite galerii, pentru a pune presiune pe forțele de ordine, în încercarea de a evita controlul corporal riguros pe care îl face societatea specializată de protecție și pază.

Reiterăm faptul că această măsură are scopul de a preveni introducerea în arena sportivă a materialelor pirotehnice sau altor obiecte interzise de lege, care pot deveni un pericol pentru toți spectatorii.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.