Campionate

Fenerbahce - Galatasaray 1-3 » Jose Mourinho, umilit în derby-ul Istanbulului

Articol de Dragoș Petrescu  —  sâmbătă, 21 septembrie 2024

Galatasaray a câștigat derby-ul Istanbulului cu 3-1, pe terenul rivalilor de la Fenerbahce, într-o partidă din etapa a 6-a din campionatul Turciei.

Oaspeții au deschis scorul în minutul 20, după autogolul portarului lui Fenerbahce, Dominik Livakovic.

Goalkeeper-ul croat a plonjat pentru a bloca șutul trimis de Lucas Torreira, însă mingea a ricoșat din corpul acestuia în propria poartă.

Galatasaray și-a dublat avantajul 8 minute mai târziu, după o combinație superbă între Victor Osimhen și Dries Mertens, cei doi foști colegi de la Napoli.

Nigerianul a primit balonul în careul advers și l-a servit pe Mertens printr-o deviere cu pieptul, iar atacantul belgian l-a învins fără nicio emoție pe Livakovic.

Astfel, trupa antrenată de Okan Buruk a intrat la cabine cu un avantaj de 2 goluri.

Edin Dzeko a salvat onoarea lui Fener

Fenerbahce a ieșit mai hotărâtă de la cabine și a început să pună presiune la poarta lui Muslera încă din primele minute ale reprizei secunde, însă fără rezultate notabile.

Cu toate acestea, tot oaspeții au fost cei care au înscris. În minutul 60, Galatasaray s-a distanțat la 3-0, grație reușitei lui Gabriel Sara. Pasa decisivă a venit de la uruguayanul Lucas Torreira.

Scorul final al partidei a fost stabilit de veteranul Edin Dzeko, care a marcat golul de onoare pentru trupa lui Jose Mourinho în minutul 63, dintr-un penalty.

Astfel, după acestă victorie, Galatasaray este lider în campionatul Turciei cu număr maxim de puncte după primele 6 etape.

De cealaltă parte, Fenerbahce ocupă poziția secundă în Super Lig, cu 13 puncte, având 5 puncte în minus față de Galatasaray.

Fenerbahce - Galatasaray » Echipele de start:

Fenerbahce (4-2-3-1): Livakovic - Muldur, Dijku, Soyuncu, Oosterwolde - Fred, Yuksek - Tadic, Szymanski, Saint-Maximin - Dzeko
Rezerve: Kahveci, Egribayat - Akaydin, Becao, Yandas, Amrabat, Under, Aydin, Tosun, En-Nesyri
Antrenor: Jose Mourinho

Galatasaray (4-2-3-1): Muslera - Ayhan, D. Sanchez, Bardakci, Jakobs - Torreira, Sara - Yilmaz, Mertens, Akgun - Osimhen
Rezerve: Guvenc - Sallai, Demirbay, Icardi, Kutlu, Jelert, Nelsson, Batshuayi, Akman, Baltaci
Antrenor: Okan Buruk

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.