Liga 1

Îl vinde FCSB pe Târnovanu? Secretele din spatele interesului lui Becali pentru Zima + Reacția Petrolului: „Are prelungirea pe masă”

Lukáš Zima e deja pe radarul lui Gigi Becali la FCSB

Articol de Justin Gafiuc  —  duminică, 22 septembrie 2024

După remiza din Ghencea, președintele Petrolului, Claudiu Tudor, a dezvăluit că agentul jucătorului s-a interesat de prețul lui Zima pentru FCSB. Ploieștenii negociază însă extinderea contractului cu portarul ceh

La finalul partidei cu campioana, 1-1 în Ghencea, președintele executiv al Petrolului, Claudiu Tudor a făcut o dezvăluire neașteptată într-o intervenție la Digi Sport. „Probabil dacă FCSB îl avea pe Zima în poartă, rezolva problema asta. A fost neinspirat nea Gigi, poate la iarnă. Au fost niște discuții. Agentul ne-a spus despre interesul dânșilor”, a punctat oficialul ploieștean, referindu-se la ieșirea șubredă a lui Târnovanu la golul semnat în final de Tudorie.

Petrolul îi oferă lui Zima o extensie până în 2028

Vicepreședintele Cristi Fogarassy a detaliat subiectul pentru gsp.ro: „Au existat niște contacte în urmă cu circa o lună de zile. Impresarul lui Zima, Mihai Stan, ne-a întrebat de prețul jucătorului pentru un eventual transfer la FCSB. Noi însă nu luăm în calcul această variantă. I-am propus deja o prelungire de contract și suntem în discuții pentru a finaliza operațiunea”.

Cristian Fogarassy a oferit detaliile ”afacerii Zima”

Zima mai are angajament cu Petrolul până în vara lui 2026, iar ”găzarii” i-au oferit acum o extensie până în 2028, când goal-keeper-ul va avea 34 de ani. El câștigă la Ploiești 10.000 euro pe lună, adică plafonul salarial maxim impus de conducerea prahoveană. Prelungirea s-ar face în aceleași condiții, inclusiv o serie de bonusuri de performanță.

Becali l-ar vrea ca succesor pentru Târnovanu

Ce ar sta însă în spatele mișcărilor de culise ale lui Becali? Patronul FCSB și-ar dori să-l aducă pe Zima dat fiind faptul că, din vara lui 2025, Andrei Vlad pleacă liber, după trei sezoane în care a fost rezervă. Iar patronul are deja nevoie de un portar care să-i facă deocamdată concurență reală lui Târnovanu.

Planul lui Gigi ar fi să-l țină un timp pe bancă pe Zima și să încerce vânzarea lui Târnovanu. Numai că e puțin probabil ca fotbalistul ceh să accepte un statut de rezervă.

Târnovanu a debutat recent și în poarta naționalei, la partida cu Lituania din Liga Națiunilor, câștigată cu 3-1 de ”tricolori”. Foto: Raed Krishan, GSP.ro

Versiunea cea mai optimistă e însă să-l recruteze pe Zima în mercato din iarnă, când l-ar putea deja ceda pe Târnovanu, dacă acesta va prinde până atunci și câteva partide consistente în Europa League.

Iar pentru Petrolul, o echipă cu probleme financiare care se rostogolesc de la o lună la alta, cedarea lui Zima pe un preț corect ar putea însemna o gură de oxigen din punct de vedere material.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.