Liga 1

Zero pe linie » Iată raportul: de ce l-a schimbat Becali pe Bîrligea la pauză

Gigi Becali și Daniel Bîrligea, la prezentarea atacantului

Articol de Alexandru Barbu  —  duminică, 22 septembrie 2024

Daniel Bîrligea a debutat aseară pentru FCSB, fiind titular în partida cu Petrolul, încheiată 1-1, din etapa cu numărul 10. Atacantul în vârstă de 24 de ani a fost înlocuit la pauză, după o prestație modestă.

Pe final de mercato, FCSB a achitat peste două milioane de euro ca să-l aducă pe Bîrligea de la CFR Cluj. Etapa trecută, vârful n-a jucat, pentru că roș-albaștrii i-au întâlnit chiar pe „feroviari” (2-2), care ar fi trebuit să încaseze 100.000 de euro dacă fostul lor jucător i-ar fi înfruntat, clauză valabilă numai în acest sezon.

Daniel Bîrligea, debut fals la FCSB

Așa cum era de așteptat, Bîrligea a debutat, aseară, împotriva Petrolului. Titularizat, fotbalistul a jucat modest și a fost schimbat după prima repriză. Gazdele conduceau cu 1-0 și jucau în „10”, după eliminarea lui Mihai Popescu din minutul 30.

Pe lângă faptul că nu a bifat nicio realizare concretă în Ghencea, monitorizarea Wyscout arată că noul atacant de la FCSB nu a existat, practic, pe teren: nu a tras niciodată spre poartă, nu a atins deloc mingea în careul advers și nu a trimis vreo pasă înainte. A câștigat 3 din 7 dueluri, a reușit un dribling și a pierdut de 5 ori balonul.

Daniel Bîrligea în prima repriză a meciului FCSB - Petrolul 1-1

Goluri

0

Pase de gol

0

Șuturi / cadrate

0 / 0

Pase / reușite

6 / 8

Centrări / reușite

0 / 0

Driblinguri / reușite

1 / 1

Dueluri / câștigate

7 / 3

Mingi pierdute

5

Atingeri de balon în careu

0

Pase înainte / corecte

0 / 0

5a fost nota primită de Bîrligea în GSP după prestația de aseară

VIDEO. Daniel Bîrligea: „O spun din inimă: vom câștiga campionatul”

Iată ce a spus Bîrligea, imediat după jocul cu Petrolul:

„A fost un meci destul de greu, pe un teren destul de greu. Era greu să încerci multe pe acest teren. Nu știu dacă din fericire sau din supărare, dar a ieșit doar un egal. Am dat totul pentru o victorie, dar a fost egal. Cu siguranță, schimbarea mea a fost în favoarea echipei.

Mai este timp, este devreme să vorbim despre primele locuri, dar sunt sigur că vom ajunge acolo. Zic cu inima: vom câștiga campionatul. Eu vreau să câștigăm campionatul și, dacă va fi bine pentru echipă, va fi bine și pentru mine. Toți așteptăm meciurile europene. Fiecare detaliu este decisiv, ne vom pregăti foarte bine. Suntem pregătiți pentru orice”.

Gigi Becali, patron FCSB: „L-am schimbat pe Bîrligea pentru că nu a contat deloc în joc”

La finalul partidei cu Petrolul, Gigi Becali nu s-a grăbit să tragă concluzii în cazul lui Bîrligea, dar a emis deja un prim avertisment pentru noul atacant al campioanei, solicitându-i să se arate la joc, „să joace ca la CFR”.

„Cum să mi se pară Bîrligea? Nu pot să spun după un joc. Să vedem, ce să spun după o repriză? L-am schimbat pentru că nu a contat deloc în joc. Nu a contat deloc. O să vorbesc cu el, pentru că la mine ca să joci trebuie să nu fugi de joc. Trebuie să te arăți la joc.

Să nu cumva să facă și el ca alții, unii care au mai ajuns pe la FCSB. O să vedem. Cum să n-am răbdare?, că am dat bani, milioane pe el. Dar trebuie să înțeleagă că trebuie să joace ca la CFR. Nu vreau mai bine, doar să joace ca la CFR. Să vină să primească mingea, nu să stea unde nu o poate primi”, a afirmat patronul FCSB la emisiunea „Fotbal Club”, de la Digi Sport 1.

Bîrligea a încercat multe, a dat tot ce a avut mai bun. Dar a trebuit să luăm anumite decizii. Am primit acel cartonaș roșu, așa că la pauză trebuia să facem anumite schimbări pentru a aranja echipa. Era greu, eram în 10 oameni. Dar sunt sigur că Bîrligea va ajuta echipa. Are toate calitățile pentru a face asta

- Elias Charalambous, antrenor FCSB

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.