Campionate

MANta de vremea rea. Cel mai periculos om al Parmei în thrillerul de la Lecce» „Merita golul!”, a scris Tuttosport

+7 Foto
Dennis Man putea deschide scorul la prima ocazie a Parmei în meciul de la Lecce (2-2) / Foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie  —  duminică, 22 septembrie 2024

Dennis Man (26 de ani), extrema dreaptă a celor de Parma, n-a mai marcat sâmbătă la Lecce (2-2) # Românul a fost printre cei mai buni oameni ai lui Fabio Pecchia pe „Via del Mare”, unde „cruciații” au revenit dramatic de la 0-2, egalând în penultima secundă a prelungirilor! # „Tricolorul” a primit nota 6,5 în ziarul Tuttosport, având 4 șuturi cadrate.

Dennis Man a condus asalturile Parmei în „remontada” izbutită la Lecce, în prelungirile partidei din deplasare din cadrul etapei a cincea, în care „cruciații” au evitat al treilea eșec consecutiv în Serie A.

+7 Foto
Dennis Man, în acțiune pe „Via del Mare” din Lecce / Foto: Imago

6meciuri ca integralist în Serie A are Dennis Man, aseară fiind al doilea în acest campionat, după cel de la Napoli (1-2). În total, în 114 partide, „tricolorul” a bifat 90 de minute în 30 de jocuri în Serie A, Serie B și Coppa Italia

Deși nu a mai găsit drumul pentru a marca, după ce reușise câte un gol în primele două runde, la 1-1 cu Fiorentina și 2-1 cu AC Milan, când a deschis mereu scorul, extrema dreaptă română s-a numărat printre remarcați, inclusiv pentru presa din Peninsulă.

Dennis Man trage la poartă, dar angolezul Kialonda Gaspar a deviat mingea în corner / Foto: Imago

Dennis Man a reușit 40% din execuțiile cadrate ale Parmei!

Foarte activ pe întreg frontul ofensiv (a pornit meciul în banda dreaptă, s-a mutat apoi în spatele vârfului Bonny, apoi a terminat pe aripa stângă!) al trupei lui Fabio Pecchia (pentru a treia oară în primele 5 etape, Parma a avut om eliminat, ieri a fost Cancellieri, „roșu” direct la 21 de minute de la intrarea în locul accidentatului Sohm), Man l-a „bombardat” pe Wladimiro Falcone, care a făcut un meci mare aseară.

Dacă înscria contra lui Lecce ar fi candidat la titlul de MVP al confruntării, în care DAZN, televiziunea ce a produs jocul, l-a selectat în Top 3 pentru omul meciului, alături de Dorgu și Falcone!

Strălucitor la început, o pătrundere vijelioasă în careu într-o acțiune de gol, o jumătate de assist și o lovitură liberă executată. Man s-a angajat într-un duel personal bun cu Falcone
Forza Parma, agenție italiană

„Dennis Man, inamicul public numărul 1 pentru Falcone”

„Printre cei mai periculoși oameni ai Parmei, atât în prima, cât și în a doua repriză. Totuși, i-a lipsit un pic de precizie în fața porții. N-a reușit să înscrie, din cauza lui Falcone și a apărării locale”, a remarcat Parma Live, agenție italiană, care i-a acordat 6.

Cea mai mare notă a primit-o din partea ziarului Tuttosport (6,5): „Dennis merita golul. Pentru multă vreme, s-a dovedit inamicul numărul 1 pentru careul giallorossilor”.

26de goluri și 13 pase decisive a reușit Dennis Man în cariera sa de trei ani și 8 luni la Parma. A strâns 7.434 de minute, dintre care 1.087 în Serie A, depășind mia în debutul confruntării de pe „Via del Mare”

„A evoluat cu intermitențe, dar nu se poate spune că a jucat prost. A încercat poarta de două ori în prima repriză, dar cu două execuții centrale. Mai periculos în partea a doua, însă portarul Falcone s-a aflat într-o seară de grație”, a comentat și Sport Parma.

Gazzetta dello Sport a comentat mai laconic, dar concis: „Foarte activ pe dreapta și percutant la finalizare”. Tot 6 este calificativul acordat de Corriere dello Sport.

STATISTICILE LUI DENNIS MAN CU LECCE

99 de minute (inclusiv prelungirile)
57 de pase
56 scurte / una lungă
43 de pase precise
69,1% precizia paselor în jumătatea adversă
5 dueluri câștigate
4 dueluri pierdute
0/1 dueluri aeriene câștigate/pierdute
4/4 șuturi la poartă/cadrate
4 execuții blocate
3 ocazii create
3 centrări greșite
0 intercepții
0 ofsaiduri
0/1 faulturi comise/suferite

O lovitură frumoasă în startul mecului, care l-a pus la încerare pe Falcone. A fost suficient, cel puțin în prima repriză. În partea a doua, abia dacă a avut timp să se pună în valoare, fiind schimbat de Pecchia. Nota 5
Forza Parma, agenție italiană

Valentin Mihăilă are 11 șuturi, fără gol în acest campionat!

În schimb, Valentin Mihăilă, pe care Fabio Pecchia l-a scos la mijlocul reprizei secunde, mutare inspirată din moment de Pontus Almqvist a strâns scorul la 1-2, și nu a luat numai note la nivelul conaționalului său.

Fostul jucător al Universității Craiova nu a fost în iarbă nici la plonjonul cu capul al căpitanul Enrico Delprato (portarul de conjunctură de la Napoli, aflat la primul săul gol în Serie A) din minutul 90+5.

Nu bunăvoința îi lipsește lui Mihăilă, ci norocul. El a fost cel care a dictat forcingul inițial, cu un șut din afara carelului, respins de excelentul Falcone. Valentin a încercat din nou și din lovitură liberă, dar mingea n-a vrut să intre în plasă. Zero goluri după 11 șuturi, însă va veni și vremea lui! Nota 6
Sport Parma. agenție italiană

Șase i-a acordat Gazzetta dello Sport („Și el foarte întreprinzător, inclusiv la șut), 5,5 are în Tuttosport („N-a avut intuiția necesară de a marca”) și, cel mai puțin (5) din partea celor de la Corriere dello Sport.

De când am venit la Parma, filosofia mea este să ne concentrăm pe tineri. Am ajuns în Serie A cu un grup de jucători tineri, iar acum majoritatea elevilor mei sunt cei din sezonul trecut. Vrem să dăm echipei o soliditate economică și sportivă pentru a ne îmbunătăți jocul, cu accent pus pe creșterea jucătorilor și pe performanța sportivă
Fabio Pecchia, antrenor Parma

STATISTICILE LUI VALENTIN MIHĂILĂ CU LECCE

65 de minute
31 de pase
30 scurte / una lungă
23 de pase precise
75% precizia paselor în jumătatea adversă
5 dueluri câștigate
3 dueluri pierdute
1/2 dueluri aeriene câștigate/pierdute
2/1 șuturi la poartă/cadrate
4 execuții blocate
1 ocazie creată
3 centrări greșite
0 intercepții
0 ofsaiduri
1/1 faulturi comise/suferite

Valentin Mihăilă, în duel cu albanezul Yldar Ramadani, autorul pasei de gol la deschiderea scorului / Foto: Imago

22,7de ani (de departe cea mai tânără din actuala Serie A) e media de vârstă a celor 10 jucători cu care Parma a terminat duelul cu Lecce. Dennis Man a fost aseară „veteran” la 26 de ani, iar tunisianul Anas Haj Mohamed (assist de 2-2 la debut) are 19 ani. „Cruciații” au avut formula de start sâmbătă de 24,5 ani

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.