Baschet

Au făcut ca legendarul stadion să TREMURE! 50.000 de oameni au urmărit în aer liber Panathinaikos - Partizan. Imagini incredibile

+9 Foto
50.000 de oameni au urmărit în aer liber Panathinaikos - Partizan // foto: Imago Images

Articol de Daniel Grigore  —  duminică, 22 septembrie 2024

Aproape 50.000 de oameni au asistat la meciul de baschet dintre Panathinaikos și Partizan Belgrad, scor 64-75, parte a turneului „Pavlos Giannakopoulos”, desfășurat în onoarea legendarului fost președinte al clubului, stins din viață în 2018.

Partizan, Maccabi Tel Aviv și Anadolu Efes Istanbul au răspuns pozitiv invitației celor de la Panathinaikos de a participa la turneul amical desfășurat în aer liber, pe Stadionul Panathenaic (Kallimarmaro), arenă utilizată la prima ediție a Jocurilor Olimpice, în 1896.

Partida dintre Panathinaikos și Partizan a generat un interes colosal. Aproape 50.000 de oameni au asistat la partidă, conform Sportal.gr, creând o atmosferă copleșitoare, o experiență vizuală și acustică cum rar se vede în sport.

50.000 de oameni au urmărit în aer liber Panathinaikos - Partizan

Cu Panathinaikos slăbită de absențele din lot, Partizan s-a impus fără mari dificultăți, câștigând primele 3 sferturi. Grecii au redus din handicap în ultimul sfert, insuficient pentru a obține un rezultat pozitiv.

Oricum, într-o astfel de seară, rezultatul a trecut în plan secund. Atmosfera creată în amintirea unei figuri emblematice pentru Panathinaikos este ceea ce rămâne.

Publicul a fost la cel mai înalt nivel, făcând arena din marmură să tremure, la propriu, în momentul în care jucătorii lui Panathinaikos au ieșit la încălzire. Fanii au cântat, au sărit și au umplut arena de verde.

În celălalt meci din cadrul turneului, Anadolu Efes a învins-o pe Maccabi Tel Aviv cu 89-66. Israelienii s-au ținut bine în prima jumătate de meci, scorul fiind 39-38 la acel moment, dar au rămas în urmă în sfertul 3.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.