Handbal

Rapid - Ludwigsburg în Liga Campionilor la handbal feminin

Vipers - Rapid, Liga Campionilor la handbal feminin / FOTO: Imago

Articol de Costi Prună  —  duminică, 22 septembrie 2024

Rapid joacă acum cu, Ludwigsburg, în etapa a 3-a din Liga Campionilor. Meciul a început la ora 17:00, liveTEXT pe GSP și la TV pe Prima Sport 2 și Digi Sport 2.

Neînvinsă în primele două etape, după egalul de la Vipers (30-30) și victoria cu Buducnost (32-27), vicecampioana României, este favorită la casele de pariuri pentru meciul cu Ludwigsburg, noua denumire a lui Bietigheim. Rapid are o cotă de 1.41-1.50 la victorie, în timp ce campioana Germaniei este cotată cu 3.33-3.75.

LIVE. Rapid - Ludwigsburg 9-12

Min. 17: Campioana Germaniei s-a desprins la 4 goluri.
Min. 15: Rapid a căzut după 10 minute foarte bune. Rapidistele nu au mai marcat deloc, în timp ce nemțoaicele au punctat de 4 ori. Ludwigsburg conduce cu 10-7
Min. 10: Cele două echipe merg cap la cap. Rapid se descurcă bine cu campioana Germaniei
Min. 2: Rapid a deschis scorul în Sala Polivalentă
Min. 1: A început meciul

David Ginesta, antrenorul Rapidului: „Respectăm pe Ludwigsburg, dar vrem să câștigăm!”

După începutul ezitant de sezon, Rapid a câștigat miercuri în campionat, la Buzău, 32-22 și echipa pare să-și fi recăpătat încrederea în potențialul său, chiar dacă adversara de astăzi, Ludwisgburg, este finalista sezonului trecut în Liga Campionilor.

„Considerat meciul săptămânii în Liga Campionilor de către EHF, partida cu Ludwisgsburg va fi extrem de dificilă, dar suntem pregătiți să obținem cele 2 puncte.

Avem respect pentru valoarea celor de la Ludwisgburg, dar noi trebuie să jucăm inteligent și să fim concentrați pe toată durata partidei pentru a obține victoria. Vom avea un sprijin important și din partea suporterilor, iar la final sper să ne bucurăm împreună.”, a declarat pentru site-ul EHF, antrenorul Rapidului, David Ginesta.

Așteptăm cu nerăbdare meciul de mâine, atmosfera este bună. Cred că am obținut niște victorii importante, care ne-au dat încredere. Maine avem meci în Champions League, cu siguranță va fi greu. Echipa din Germania este una puternică, să nu uităm ca au jucat finala sezonul trecut, dar noi o să fim pregătite la ora meciului și vom da totul pe teren pentru a obține un rezultat pozitiv. Nu e ușor să joci aici, cu galeria noastră și alături de suporteri. Toate echipele care au venit aici au spus acest lucru. Suntem norocoase să-i avem, le mulțumim și îi așteptăm în număr cât mai mare. Reprezintă un avantaj pentru noi, dar și ele sunt jucătoare cu experiență și au mai jucat cu siguranță pe un teren ostil.

- Denisa Șandru, portărița Rapidului

Un prim„7” probabil pentru Rapid: Duijndam, Korșoș, Polman, Buceschi, Janjusevic, Lopez, Kassoma.

Ludwigsburg își caută identitatea

Fără niciun punct după primele două etape, în care a pierdut la Odense și pe teren propriu cu Gyor, Ludwigsburg încearcă la București să reintre în cursa pentru calificare între primele 12 formații ale competiției.

Ludwigsburg își caută identitatea. Foto: Instagram @hbludwigsburg

După ce sezonul trecut a fost surpriza competiției și a ajuns până în finală, unde a pierdut cu Gyor, formația antrenată de Jakob Vestergaard a pierdut 8 jucătoare, printre care Inger Smits , Kelly Dulfer și Gabriela Moreschi. În locul lor managerul danez le-a adus pe Johanna Budsen, Jenny Carlson și Guro Nestaker, și speră că formația va reuși să se califice în sferturile de finală.

Un prim „7” posibil la Ludwigsburg: Budsen, Doll, Smits, Carlson, Leuchter, Behrend, Klemencic.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.