Liga 1

Impresarul portarului din Superligă: „Steaua, pentru că așa o consider pe FCSB, a întrebat despre el” » GSP a aflat cât ar costa transferul

+27 Foto
Lukas Zima, ajutându-l pe Olaru în FCSB - Petrolul // foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de Justin Gafiuc  —  duminică, 22 septembrie 2024

După FCSB - Petrolul 1-1, Claudiu Tudor, președintele clubului din Ploiești, a dezvăluit că roș-albaștrii s-au arătat interesați de serviciile portarului ceh Lukas Zima (30 de ani). GSP.ro a aflat pentru ce sumă ar fi dispuși ploieștenii să-i dea drumul apreciatului goalkeeper.

„A fost neinspirat nea Gigi, poate [îl ia] la iarnă. Au fost discuții. Agentul ne-a spus despre interesul lor”, a afirmat Claudiu Tudor sâmbătă seara, la DigiSport.

Impresarul lui Lukas Zima: „Steaua a întrebat despre el”

Impresarul lui Zima este Mihai Stan. În dialog cu GSP.ro, acesta a dezvăluit că FCSB nu a înaintat o ofertă concretă pentru clientul lui, dar că și-a manifestat interesul pentru a-l aduce pe Zima la București:

„Nu știu dacă era cazul să apară acum această discuție legată de Zima. E adevărat că au întrebat cei de la Steaua despre el, pentru că FCSB e Steaua, după părerea mea. Nu a existat nicio ofertă concretă însă, ci doar o tatonare. Au mai fost și alte cluburi care au întrebat despre Zima, fiindcă e unul dintre cei mai buni portari din Liga 1”.

Petrolul încearcă să-i betoneze contractul portarului ceh, dar acesta ezită să pună semnătura pe contract. Actuala înțelegere va expira în vara lui 2026:

Petrolul ne-a propus într-adevăr o prelungire pe doi ani, dar am refuzat. Lukas are salariu de 8.500 euro, plus bonusuri, iar Petrolul a ofertat o creștere la 10.000 euro. Prin urmare, Zima doar cu bonusuri ajunge în prezent la 10.000 euro, nicidecum că a atins deja acest plafon maxim de la Petrolul”.

Lukas Zima ar costa-o pe FCSB 500.000 de euro

Pe surse, Petrolul a cerut pe Zima 500.000 euro la diferite discuții de potențial transfer, nu doar punctual pentru FCSB. Totul se poate relua însă eventual abia în mercato din iarnă.

Lukas Zima a apărat poarta Petrolului în 50 de partide, în 18 dintre acestea scăpând fără gol primit. A încasat un total de 55 de goluri în celelalte 32 de apariții.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.