Campionate

3 statistici incredibile după Real Madrid - Espanyol 4-1: Mbappe, 3 etape la rând cu gol din penalty

+6 Foto
Kylian Mbappe, 3 etape la rând cu gol din penalty // foto: Imago Images

Articol de Daniel Grigore  —  duminică, 22 septembrie 2024

Real Madrid a învins-o pe Espanyol în etapa 6 din La Liga, scor 4-1, cu toate golurile venite în partea secundă. Oaspeții au deschis scorul, apoi madrilenii au punctat de 4 ori prin Carvajal, Rodrygo, Vinicius și Mbappe.

Sâmbătă seara, Real Madrid a obținut a treia victorie consecutivă în campionat. Campioana Spaniei a trecut peste sperietura provocată de autogolul lui Courtois din minutul 54 și a punctat de 4 ori în ultima jumătate de oră din meci.

Meciul a produs câteva statistici extrem de interesante, mai ales că Mbappe a înscris din nou de la punctul cu var, al treilea lui astfel de gol în acest sezon.

Redăm 3 dintre observațiile statisticienilor de la Opta.

3 statistici incredibile după Real Madrid - Espanyol 4-1: Mbappe, 3 etape la rând cu gol din penalty

1. Real Madrid a devenit prima echipă care înscrie 5 goluri din penalty în primele 6 etape ale unui sezon de La Liga în acest secol. Mbappe a înscris 3 dintre ele (Espanyol, Real Sociedad & Real Betis), Vinicius două (Real Sociedad & Las Palmas).

2. Kylian Mbappe a devenit doar al doilea jucător al Realului care înscrie din penalty în 3 etape consecutive de campionat în acest secol. O astfel de realizare mai are în dreptul lui Karim Benzema, cu penalty-uri înscrise în 3 meciuri consecutive în perioada martie - aprilie 2022.

3. S-a întâmplat pentru prima dată ca Vinicius Junior să înregistreze un gol și o pasă decisivă într-un meci pentru Real Madrid intrând din postura de rezervă. Cu Espanyol, brazilianul a pășit pe teren în minutul 55, a pasat decisiv la golul lui Rodrygo ('75), apoi a înscris el ('78).

În urma succesului, Real Madrid a ajuns la 14 puncte, unul sub liderul Barcelona, care a jucat cu un meci mai puțin. Catalanii vor juca în această seară, de la ora 19:30, cu Villarreal.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.