Stranieri

Debut în Ligue 1 pentru internaționalul român! » La 20 de ani, a intrat direct titular

Umit Akdag, titular pentru Toulouse cu Brest/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  duminică, 22 septembrie 2024

Umit Akdag (20 de ani), fundașul central cu două meciuri în naționala U21 a României, a debutat pentru Toulouse în Ligue 1. El a fost titular în meciul pierdut cu Brest, scor 0-2.

România are un jucător și în Ligue 1 în acest sezon. Umit Akdag, fundaș cu cetățenie română și turcă, a debutat în prima ligă din Franța. Jucătorul împrumutat de Alanyaspor la Toulouse a avut o misiune grea la prima partidă în Franța, a jucat cu o formație de Champions League, Brest.

Akdag are un fizic impunător la 20 de ani. Stoperul de picior stâng măsoară 1,92 metri înălțime

Umit Akdag, debut în Ligue 1 pentru Toulouse

Fundașul central a fost unul dintre cei mai buni jucători de la Toulouse. Akdag a jucat fundaș central stânga, într-un sistem 3-4-3, și a fost schimbat în minutul 86. A ajuns la Tolouse la final de august, iar în precedentele două partide jucate de echipa lui a fost rezervă neutilizată.

Umit Akdag a jucat în sezonul trecut în liga a doua din Turcia, la Goztepe. A fost împrumutat acolo tot de Alanyaspor, care nu l-a păstrat nici în acest sezon.

După eșecul cu Brest, Toulouse e pe locul 13 în Ligue 1, cu 5 puncte în 5 etape. Pentru echipa lui Umit Akdag urmează meciul cu Lyon, pe 29 septembrie, de la ora 16:00.

Cine e Umit Akdag, internaționalul român de tineret care a debutat în Ligue 1

Umit Akdag/ foto Imago Images

De când s-a apucat de fotbal, Umit a mai trecut prin academia de la FCSB, prin academia lui Chelsea, iar în 2021 a ajuns la Alanyaspor.

Stoper înalt, de 1,92m înălțime, Akdag ar putea reprezenta o soluție pentru naționala României în viitor. Jucătorul cotat la 800.000 de euro are și cetățenie turcă, astfel că ar putea evolua și la naționala Turciei. El e născut la București și are două meciuri pentru echipa națională de tineret a României.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.