Campionate

Borussia Dortmund, demolată în deplasare! Rezultat șocant în Bundesliga

Articol de Dragoș Petrescu  —  duminică, 22 septembrie 2024

VfB Stuttgart a învins-o categoric pe Borussia Dortmund pe teren propriu, 5-1, într-o partidă din etapa cu numărul #4 a noului sezon de Bundesliga.

Gazdele au început foarte bine partida și au reușit să deschidă scorul după doar 4 minute de la startul partidei. Maximilian Mittelstadt l-a angajat perfect pe Deniz Undav, care a reușit să-l învingă pe Gregor Kobel.

În minutul 21, Stuttgart și-a dublat avantajul, grație loviturii de cap a lui Demirovic. Pasa decisivă a venit de la același Mittelstadt.

Veștile proaste au continuat pentru oaspeți. În minutul 30, Felix Nmecha a fost nevoit să părăsească terenul după ce a suferit o accidentare. În locul său a intrat Jamie Gittens.

Treptat, Borussia a început să pună din ce în ce mai multă presiune la poarta lui Nubel, având șanse importante de a înscrie prin Jamie Gittens și Niklas Sule, însă vicecampioana Europei nu a reușit să profite de ele.

Astfel, gazdele au intrat la cabine cu un avantaj de 2 goluri.

În repriza secundă, Borussia a avut prima șansă de gol, în minutul 51, însă șutul trimis de Julian Brandt a fost deviat și a trecut pe lângă poarta lui Nubel.

Cu toate acestea, cei care au reușit să marcheze următorul gol al partidei au fost tot gazdele, datorită reușitei lui Millot, în minutul 62, după o fază în care defensiva lui Nuri Sahin a fost extrem de statică.

Dortmund a reușit să reducă din diferență în minutul 75, prin Serhou Guirassy, fostul jucător al celor de la Stuttgart. Autorul pasei decisive a fost Jamie Gittens.

Gazdele au refăcut diferența de 3 goluri în minutul 80, prin Bilal Toure, care a marcat la doar un minut după ce a fost introdus pe teren, în locul lui Vagnoman.

Scorul final al partidei a fost stabilit de Deniz Undav, care a reușit dubla în minutele de prelungire ale partidei.

Astfel, Borussia Dortmund pierde primul meci din acest sezon și ajunge la 5 puncte în spatele lui Bayern Munchen după doar patru etape.

În etapa viitoare, formația pregătită de Nuri Sahin va primi vizita celor de la VfL Bochum, în timp ce Stuttgart o va întâlni pe Wolfsburg, în deplasare.

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund » Echipele de start:

VfB Stuttgart (4-2-3-1): Nubel - Vagnoman, Rouault, Chabot, Mittelstädt - Karazor, Stiller - Leweling, Millot, Demirovic - Undav
Rezerve: Bredlow - Kratzig, Stenzel, Zagadou, Chase, Fuhrich, Rieder, Toure, Woltemade
Antrenor: Sebastian Hoeness

Borussia Dortmund (4-2-3-1): Kobel - Ryerson, Süle, Anton, Schlotterbeck - Gross, Nmecha - Sabitzer, Brandt, Adeyemi - Guirassy
Rezerve: Meyer - Couto, Can, Beier, Malen, Bensebaini, Gittens, Watjen, Duranville
Antrenor: Nuri Sahin

Stadion: Mercedes-Benz Arena (Stuttgart)
Arbitru: Florian Badstuebner

Clasament Bundesliga:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.