Opinii

FCSB înainte de Europa League. Ce urmează

Raul Rusescu, expert GSP Live

Articol de Raul Rusescu  —  duminică, 22 septembrie 2024

Câteva impresii după FCSB - Petrolul 1-1 și ce anticipez eu înainte de startul Europa League.

Cartonaș roșu gratuit, Petrolul fără ocazii clare

Cu doar câteva zile înaintea debutului în Europa League, FCSB a remizat cu Petrolul, echipă aflată pe locul 6 în Superliga, poziția râvnită acum de campioană. A fost un prilej pentru FCSB să testeze un nou sistem de joc, 4-3-3, cu Tănase și Olaru în rol de interi, și prima ocazie să-l vedem pe Bîrligea într-un tricou nou.

Prima repriză a fost controlată în totalitate de gazde, în ciuda eliminării din minutul 30, pe care o consider nejustificată. Cei care au deschis televizorul abia după faultul lui Mihai Popescu sancționat prea aspru probabil că nici nu au observat că se juca 10 la 11, atât de bine s-au descurcat roș-albaștrii.

După pauză însă, meciul s-a schimbat. FCSB a cedat complet inițiativa și posesia, renunțând la singurul atacant clasic din teren. Chiar și așa, din punct de vedere defensiv, gazdele au fost aproape impecabile. Petrolul nu a reușit să-și creeze vreo ocazie clară, singura excepție a apărut în minutul 94, la o altă fază controversată de arbitraj, care a condus la golul egalizator.

FCSB - Petrolul s-a terminat 1-1 / foto: Cristi Preda (GSP)

Pariul meu: FCSB obține în jur de 10 puncte în Europa League

Drumul european pentru FCSB pornește joi seara, pe Arena Națională, unde ne așteptăm să vedem un gazon de nivel european, adică să nu aibă nicio legătură cu ce ne-a oferit Ghencea în ultimele săptămâni.

FCSB întâlnește cel mai accesibil adversar, RFS, și e nevoită să pășească cu dreptul în a doua competiție intercluburi din Europa.

Grupa e dificilă. Vor urma înfruntările cu PAOK-ul lui Răzvan Lucescu și Rangers, unde Ianis Hagi nu mai prinde lotul. Două remize ar fi excelente. Apoi, pornim ca favoriți cu Midtjylland și din nou îmbrăcăm haina outsiderului cu Olympiakos.

În plin campionat, FCSB le va întâlni și pe Hoffenheim și Qarabag. Mizez că bucureștenii pleacă cu o șansă cu adevărat bună doar în fața azerilor.

Meciul vedetă al campaniei europene va avea loc spre sfârșitul lui ianuarie 2025, o noutate semnată de UEFA. Atunci, Manchester United vine la București, bugetul englezilor, renumele lor ar trebui să ne sperie, rămâne de văzut totuși cât preț va pune trupa lui Ten Hag pe UEL, dat fiind faptul că „diavolii” vor avea de gestionat un calendar extrem de încărcat și de dificil în plan intern.

Estimez că FCSB e capabilă să obțină în jur de 10 puncte din aceste 8 partide. Obiectivul echipei trebuie să fie accederea în primăvara europeană, totul depinde de constanța roș-albaștrilor și de modul în care trupa antrenată de Charalambous și Pintilii va reuși să lege jocurile din competiția internă cu duelurile continentale.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.