Liga 1

Vechiul contestatar al lui Șumudică a găsit soluția de redresare la Rapid: „Doar așa va reuși să ajungă unde îi e locul”

+8 Foto
Marius Șumudică nu are liniște la Rapid / FOTO: Cristi Preda (GSP)

Articol de Cristi Preda (foto), Remus Dinu, Carmen Dumitru  —  luni, 23 septembrie 2024

Contestatar vechi de-ai lui Marius Șumudică, „veteranul” Liță Dumitru vorbește într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor despre situația la zi de la Rapid, club care nu traversează un start ideal de campionat. Fostul mare fotbalist consideră că, fără o unitate totală în structurile clubului, alb-vișiniii nu-și pot îndeplini obiectivele în acest sezon înțesat de provocări.

Liță Dumitru, 74 de ani, nume important în fotbalul românesc, cu ramificații puternice la Steaua și Rapid, a reintrat în „pâine” vara aceasta, luând pe toată lumea prin surprindere odată cu revenirea la Concordia Chiajna, unde ocupă funcția de director tehnic.

La fel de devotat ca întotdeauna, Ion Dumitru a acceptat, în week-end, propunerea Gazetei de a radiografia câteva dintre temele de actualitate din fotbalul românesc, inclusiv lupta la vârf din Superligă.

Liță Dumitru le sugerează rapidiștilor: „Înțelegere între conducere, echipă și galerie și vor reuși să fie unde le e locul”

Întrebat despre parcursul poticnit al Rapidului, Liță Dumitru e de părere că redresarea echipei depinde exclusiv de fiabilitatea relației dintre patronat, echipă, banca tehnică și galerie.

Deși nu e un susținător al lui Șumudică, pe care l-a „tamponat” în mai multe ocazii, Liță Dumitru afirmă că și-ar dori ca giuleștenii să reajungă în top, fără să se ferească să admită că Rapid e una dintre marile sale iubiri, alături de Steaua. Pe ambele le-a „slujit”, cu rezultate notabile, în anii '60-'70.

„Rapidul n-o duce prea bine... Suporterii spun că sunt foarte cuminți acolo, dar își scot colții atunci când nu sunt rezultate. Eu cred că, dacă vor putea să facă o înțelegere între conducere, echipă și galerie, vor reuși să fie acolo unde le-ar fi locul.

E greu să faci o echipă, dar cred că Rapid se va bate și ea pentru a fi sus.

Nu vreau să vorbesc despre Șumduică! Eu am fost la Concordia când era el... Într-o oarecare măsură, și-a făcut datoria la noi, apoi a plecat pe unde a plecat. Nu sunt eu cel care trebuie să vorbească despre Șumudică.

Personal, m-aș bucura pentru Rapid, pentru că am două echipe cu care țin, Rapid și Steaua”, a afirmat Liță Dumitru, în dialog cu reporterii GSP.ro.

Liță Dumitru/ foto Cristi Preda (GSP)

Liță Dumitru a făcut parte din Rapidul old-school

Liță Dumitru a evoluat pentru Rapid între 1967 și 1972, perioadă în care a bifat 110 meciuri în campionat și 11 goluri.

Dumitru și-a adjudecat alături de formația din Grant Cupa din sezonul 1971-1972 și a fost pe teren în victoria memorabilă reușită de Rapid cu Napoli în Cupa UEFA, 2-0, meci în care a și înscris. A fost pentru prima oară în istorie când o echipă din România elimină o formație din Italia.

MVP-ul partidei de la București - disputată în fața a 50.000 de spectatori, pe fostul „23 August” - a fost Liță Dumitru.

Mijlocașul alb-vișiniilor, care pe atunci avea numai 21 de ani, a evoluat atât de bine încât i-a determinat pe ziariștii de la „Sportul” să-l noteze cu 10. Un calificativ extrem de rar acordat în acea vreme.

Ion Dumitru i-a și antrenat pe giuleșteni în două rânduri. Mai întâi, între 1987 și 1988, iar mai apoi între 1996 și 1997.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.