Opinii

Paradoxul Alexandru Mitriță

Editorial Aurelian Botezatu

Articol de Aurelian Botezatu  —  luni, 23 septembrie 2024

Întors la națională cu gol, Alexandru Mitriță a fost lăudat de selecționerul Mircea Lucescu. Dar în loc să continue și la club trendul ascendent, a plonjat în mediocritate.

Universitatea Craiova n-a mai simțit de 4 etape gustul victoriei. Iar jocul său, în ciuda remizei de la Cluj, cu liderul U (1-1), lasă în continuare de dorit. Ca și al liderului său, Alexandru Mitriță.

Oricât ar încerca finanțatorul Mihai Rotaru să-l cauționeze pe favoritul său, e limpede pentru oricine că Bănia-i dependentă de Alex. De sclipirile lui. Când apar, punctează și trupa lui Costel Gâlcă. Iar când nu, cum e cazul de-o bucată de vreme, e un adevărat chin.

Culmea e că Mitriță a apucat pe un trend descendent tocmai după ce a revenit la echipa națională! Mircea Lucescu l-a introdus cu Lituania (3-1), în Liga Națiunilor, iar el i-a mulțumit cu un gol.

„Absent nemotivat” și la Iași, și la Cluj

Il Luce l-a și lăudat la final, în vestiar, de față cu coechipierii, și te-ai fi așteptat ca Alex să se mențină „pe val” și la club. Să tragă echipa după el, cum a făcut de foarte multe ori sezonul trecut.

Nici vorbă! În mocirla de la Iași, la 0-2 cu Poli, a fost „absent nemotivat”. Atitudinea a părut a unuia complet deconectat. În „recuperare” după efortul depus la lot.

Dar se poate întâmpla. Așa că am așteptat confruntarea cu liderul U Cluj. Altă dezamăgire. În prima repriză, cel puțin, „Piticul atomic” de altădată a fost un pitic oarecare, pierdut printre fundașii ardelenilor.

Alexandru Mitriță, Universitatea Craiova FOTO Imago

Mircea Lucescu i-a notat cu siguranță forma slabă

Dacă Universitatea s-a învârtit în cele din urmă de-o remiză, el a pierdut clar duelul liderilor din teren cu Dan Nistor. Iar pericolul e că ar putea pierde din nou naționala.

La Craiova, atâta vreme cât nașul Mihai Rotaru e în fruntea clubului, nimeni nu-l va pune în discuție. Dar să fie convins că Mircea Lucescu i-a notat pierderea de turație! Și așa cum i-a întins o mână în septembrie, i-o poate refuza la următoarea convocare. Argumente are.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.