Stranieri

Verdictul francezilor după debutul internaționalului român în Ligue 1: „Prea devreme”

Umit Akdag/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  luni, 23 septembrie 2024

Umit Akdag (20 de ani), fundașul central de la Toulouse, a debutat în Ligue 1 cu Brest, scor 0-2, iar francezii i-au analizat prestația.

Stoperul cu două meciuri în naționala U21 a României a jucat 86 de minute. A fost folosit fundaș central stânga, într-un sistem 3-4-3. Francezii au stat cu lupa pe jucătorul împrumutat de Alanyaspor la Toulouse și au tras concluzia. Încă e necopt pentru a fi titular în prima ligă din Hexagon.

„Prea devreme pentru Umit Akdag”

„Akdag încă nu e pregătit. Românul a jucat slab în prima repriză. Dar e greu să treci de la liga a doua din Turcia la Ligue. Încă e devreme pentru el”, au scris cei de la Les Violets, site specializat pe Toulouse.

Akdag a trecut la Ligue 1 de la liga a doua turcă, după ce în sezonul trecut a jucat la Goztepe, împrumutat de Alanyaspor, formația la care e legitimat. Și la Toulouse joacă tot sub formă de împrumut.

Născut la București, Akdag are cetățenie dublă, română și turcă. El a debutat pentru naționala U21 a României anul trecut, în preliminariile EURO 2025, jucând două meciuri. Stoperul român de 1,92m înălțime e cotat la 800.000 de euro pe Transfermarkt.

El a trecut prin academiile de la FCSB și Chelsea înainte să ajungă la Alanyaspor, 2021. În sezonul trecut, Umit a jucat 25 de meciuri în liga a doua din Turcia pentru Goztepe și a reușit să marcheze 5 goluri.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.