Stranieri

Portretul fotbalistului care a debutat la 20 de ani în Ligue 1 și poate evolua pentru România: „Greu găsești un jucător ca el”

Umit Akdag / foto: Imago Images

Articol de Alexandru Barbu  —  luni, 23 septembrie 2024

Gabriel Glăvan, expertul GSP Live, vorbește la superlativ despre Umit Akdag, fundașul central cu două meciuri în naționala U21 a României care a debutat, aseară, pentru Toulouse în Ligue 1. A fost titular în meciul pierdut cu Brest, scor 0-2.

Împrumutat de la Alanyaspor, Akdag, 20 de ani, a jucat fundaș central stânga la Toulouse, în sistemul 3-4-3, și a fost înlocuit în minutul 86.

VIDEO. Gabi Glăvan: „Umit Akdag va fi o soluție pentru naționala mare în viitor”

„E important că l-a luat Toulouse, e o echipă cu un președinte extraordinar de bine pregătit, Damien Comolli, a fost director sportiv atât la Tottenham, cât și la Liverpool, a fost șeful departamentului de scouting la Arsenal în perioada lui Arsene Wenger, și-a făcut un sistem de recrutare pe date, a promovat echipa în Ligue 1.

Cei de la Toulouse au văzut că Akdag, la vârsta lui și pe poziția lui, are un plus față de alți jucători.

Ce plus are? E un stoper de picior stâng, cu care poți construi, e greu să găsești un jucător care să inițieze, cum e el, să aibă pase progresive, să creeze superioritate în zonă centrală. E un avantaj și vârsta pe care o are.

Dacă Toulouse l-a văzut și l-a adus, înseamnă că poate ajunge la un nivel mai ridicat. Toulouse îl va dezvolta și va o fi soluție pentru echipa națională mare pe viitor”, a declarat Glăvan la GSP Live.

Cotat la 800.000 de euro pe Transfermarkt, Akdag, 1,92m, are și cetățenie turcă, astfel că el ar putea evolua în viitor și la prima reprezentativă a Turciei. Momentan, a bifat două selecții la România U21.

VIDEO. Ediția integrală a emisiunii GSP Live din 23 septembrie 2024

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.