Campionate

Partizan - Steaua Roșie, derby incendiar » 4 goluri, suporteri intrați pe teren și gazon incendiat

+25 Foto
Luni, 23 septembrie, Partizan și Șteaua Roșie au jucat derby-ul cu numărul 174. Cele două rivale care împart în două capitala Serbiei s-au întâlnit într-un meci din runda cu numărul #9 a campionatului din țara vecină.

Articol de Alexandru Tomuțiu  —  luni, 23 septembrie 2024

Luni, 23 septembrie, Partizan și Șteaua Roșie au jucat derby-ul cu numărul 174. Rivalele care împart în două capitala Serbiei s-au întâlnit într-un meci din runda cu numărul #9 a campionatului din țara vecină, iar oaspeții s-au impus la scor, 4-0.

Partizan - Steaua Roșie este unul dintre cele mai intense derby-uri ale fotbalului european. Niciunul dintre aceste meciuri nu este lipsit de incidente, iar forțele de ordine sunt adesea depășite de fanatismul ultrașilor. Fotbalul trece de multe ori în plan secund.

Steaua Roșie le-a administrat o înfrângere rușinoasă celor de la Partizan. Golul lui Silas și „tripla” lui Ndiaye au adus al 3-lea succes consecutiv al Stelei în derby-ul local, spre disperarea fanilor gazdelor, care i-au cerut demisia antrenorului Aleksandar Stanojevic.

Ultrașii celor de la Steaua Roșie au distrus gazonul înainte de meci

+25 Foto
Partizan Belgrad - Steaua Roșie / foto: sportal.rs

Derby-ul a început încă din noaptea premergătoare partidei. Mai mulți ultrași ai celor de la Steaua Roșie au reușit să pătrundă în stadion și au distrus o parte din gazon. Aceștia au folosit combustibil pentru a da foc terenului, iar daunele nu au mai putut fi reparate înainte de fluierul final. Într-un comunicat, clubul Partizan a anunțat că va face public numele indivizilor care au distrus gazonul.

+25 Foto
Partizan Belgrad - Steaua Roșie / foto: sportal.rs

Este bine cunoscută relația tensionată dintre Serbia și Kosovo. În scenografia ultrașilor de la Steaua Roșie a apărut Stefan Nedeljkovic, un cunoscut suporter ucis într-o confruntare cu kosovarii în urmă cu un an, conform sportal.rs.

Un fan a intrat pe gazon și a fugit spre peluza rivalilor

În prima repriză, imediat după ce Steaua Roșie a primit penalty-ul din care a Ndiaye a deschis scorul, un ultras al celor de la Partizan a pătruns pe gazon și a sprintat spre peluza rivalilor.

+25 Foto
Partizan Belgrad - Steaua Roșie / foto: sportal.rs

După acest meci, Steaua Roșie ocupă primul loc în campionat, cu 22 de puncte, în timp ce Partizan se clasează, în mod rușinos, pe poziția a 9-a, cu doar 11 puncte.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.