Campionate

Mihai Teja a prins contractul carierei: a semnat cu cvintupla campioană din Europa!

Articol de Romeo Ene  —  marţi, 24 septembrie 2024

Pe urmele lui Gâlcă: Mihai Teja (46 de ani) este noul antrenor al lui Vejle, cvintuplă campioană din Danemarca. Tehnicianul era liber de contract de doi ani. Ultima oară o antrenase pe FC Botoșani.

Danezii l-au prezentat prin intermediul site-ului oficial, iar misiunea antrenorului român va fi extrem de complicată. Vejle are 9 înfrângeri în tot atâtea meciuri. Este pe ultimul loc în campionatul din Danemarca. -18 este golaverajul pe care Vejle îl are în acest sezon.

Teja l-a înlocuit pe Ivan Prelec. Tehnicianul a fost adus în Danemarca în contextul în care directorul sportiv al clubului este Mario Nicolae, fostul oficial de la Dinamo.

Pe urmele lui Gâlcă: Mihai Teja, noul antrenor al lui Vejle

Antrenorul principal al lui Vejle pentru restul sezonului este românul Mihai Teja, în vârstă de 46 de ani. Noul antrenor principal are o vastă experiență după ce a antrenat mai multe cluburi din România.

- comunicat Vejle

Mihai Teja, noul antrenor al lui Vejle, foto: site Vejle

Teja fusese prezent în tribune duminică, la meciul pe care Vejle l-a pierdut pe terenul celor de la Sonderjyske, scor 1-2. Mario Nicolae, directorul sportiv al clubului, a explicat motivul pentru care l-a propus pe Mihai Teja.

„Este o adevărată provocare după demisia lui Prelec de săptămâna trecută. Din fericire, îl cunosc foarte bine pe Mihai Teja. A lucrat în fotbalul românesc și a preluat echipe în situații similare. Nu a avut parte de condițiile pe care le va avea aici.

Știu că pentru fanii danezi un român necunoscut nu este atât de interesant sau o soluție la care se așteptau. Același lucru s-a discutat și în momentul în care a venit Costel Gâlcă”, a declarat Mario Nicolae, pentru site-ul oficial al clubului.

Mihai Teja le-a mai antrenat de-a lungul carierei pe Universitatea Cluj, selecţionata U21 a României, Dinamo, Pandurii Târgu Jiu, Gaz Metan Mediaş, FCSB, CSM Poli Iaşi, FC Voluntari și FC Botoșani.

„Nu există o soluție ușoară sau rapidă pentru această situație. Este un sezon lung și acum pare imposibil să ne salvăm, toată lumea recunoaște asta. Acum resetăm totul, apoi construim. Dacă nu credeam că putem răsturna situația, atunci nu acceptam. Suporterii au avut de suferit în ultimele 9 jocuri și înțeleg faptul că sunt frustrați.

Voi da totul pentru a le reda jucătorilor încredere, optimism și bucurie. Nu mă raportez la trecut, mă gândesc doar la viitor. Vreau să mulțumesc tuturor pentru încredere, voi încerca să dau totul pentru a salva echipa”, a explicat Teja.

Teja este al doilea român care o pregătește pe Vejle. Costel Gâlcă, tehnicianul Craiovei, i-a pregătit pe danezi în perioada 2019-2021 și a avut parte de rezultate remarcabile. A obținut promovarea alături de noua echipă a lui Teja.

Mihai Teja vine în Danemarca însoțit de doi secunzi. Dragoș Militaru este unul dintre ei, iar Juan Francisco Gomez va fi preparatorul fizic al echipei.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.