Stranieri

Andrei Rațiu a intrat direct pe lista unui colos din Europa! » Marca anunță: „Vallecano ar încasa 10 milioane de euro la transfer”

+18 Foto
Andrei Rațiu, foto: Imago Images

Articol de Romeo Ene  —  marţi, 24 septembrie 2024

Andrei Rațiu (26 de ani), fundașul dreapta de la Vallecano, ar putea prinde cel mai important transfer din carieră. Diego Simeone (54 de ani), antrenorul lui Atletico Madrid, l-a remarcat în meciul direct, iar mutarea s-ar putea realiza în următoarea fereastră de transferuri.

Anunțul a fost făcut de cotidianul spaniol Marca. Atletico Madrid a pus ochii pe el în contextul în care apărătorul a avut o evoluție solidă în ultimul meci de campionat. Acesta a avut o contribuție importantă după ce i-a pasat lui Isi Palazon (29 de ani) la singurul gol marcat de Rayo.

Andrei Rațiu, pe lista lui Atletico Madrid

„Andrei Rațiu este urmărit de Atletico Madrid. Evoluția lui a fost și va fi monitorizată în acest sezon. Fundașul dreapta a reprezentat un adevărat coșmar pentru echipa lui Simeone. Internaționalul român a făcut legea pe ambele părți ale terenului.

Le-a oferit foarte puține spații adversarilor și a fost foarte periculos în atac. A fost decisiv la golul lui Palazon, atunci când a oferit un assist. A atins peste 35 km/h, iar această viteză îi oferă statutul de fundaș dominant.

Rațiu a fost unul dintre jucătorii-senzație de la Euro 2024 pe acest post. El și-a continuat ascensiunea în La Liga. Progresează constant și devine un jucător interesant pentru orice echipă din Spania. E la cel mai înalt nivel”, scriu cei de la Marca despre Rațiu.

„Tricolorul” a marcat săptămâna trecută primul gol în La Liga, în duelul dintre Vallecano și Osasuna, terminat cu victoria echipei românului, scor 3-1.

Fundașul a debutat în La Liga chiar în sezonul trecut, atunci când a avut o evoluție remarcabilă pe Bernabeu, într-un meci cu Real Madrid. „S-ar potrivit perfect cu filosofia lui Simeone. E și versatil”, a mai scris cotidianul spaniol.

Andrei Rațiu, foto: Imago Images

Rayo l-a achiziționat în 2023 pentru 500.000 de euro de la Huesca, formație din Segunda Division. „Această sumă s-ar putea multiplica de 20 de ori în următoarele luni”, au adăugat spaniolii.

Andrei Rațiu s-a aflat și pe lista lui Brighton și pe-a Atalantei, ca urmare a evoluțiilor în tricoul României, dar Rayo a avut alte planuri cu fotbalistul român căruia dorește să-i ofere, în scurt timp, un nou contract.

Crescut la academia „Submarinului galben”, Rațiu s-a transferat la Rayo în vara lui 2023. Românul a fost inclus în echipa ideală a weekend-ului trecut, constituită din jucătorii celor mai puternice cinci campionate ale Europei.

3 milioane de euroe cota lui Andrei Rațiu, potrivit Transfermarkt

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.