Liga 1

Mai bun decât ce are FCSB acum? Ce spun cifrele transferului dorit de Gigi Becali

Articol de Liviu Manolache, Laura Șoica  —  marţi, 24 septembrie 2024

Statisticile arată că în sezonul actual Lukas Zima (30 de ani), portarul ceh de la Petrolul ochit de Gigi Becali, este peste titularul de la FCSB, Ștefan Târnovanu (24 de ani).

Gigi Becali a dezvăluit în urmă cu o zi că este interesat de portarul de la Petrolul: „Am vorbit că ne trebuie un portar, lui Vlad nu îi mai arde. Posibil să fie Zima în locul lui.

Lui Târnovanu i-am mărit contractul, dar nu l-au înregistrat. În ziua aia am zis să nu îl mai înregistreze, dacă face asemenea greșeli. Dacă Târnovanu ieșea ca lumea sau dădea ca lumea în minge, era meciul gata”.

Lukas Zima, mai bun decât Ștefan Târnovanu în sezonul actual

Zima a ajuns la Petrolul în iulie 2023, de la echipa din Olanda, VVV-Venlo.

De când Lukas Zima a ajuns în Superligă, a jucat 49 de meciuri, iar Ștefan Târnovanu are 47. Dintre toate acestea, portarul de la FCSB are 17 meciuri cu poarta intactă, iar cehul are 18 partide fără gol primit.

Lukas are 53 de goluri primite din 198 de şuturi expediate pe poarta Petrolului, iar Târnovanu are 48 goluri primite din 165 de şuturi expediate pe poarta celor de la FCSB.

Diferența foarte mare între cei doi este în sezonul actual, Zima are 6 meciuri din 10 fără gol primit, în timp ce Târnovanu a păstrat poarta intactă doar într-o partidă din cele 8 disputate.

Ce salariu primește Zima la Petrolul

Lukas Zima/ foto: Imago Images

Impresarul portarului a dezvăluit că Zima primește 8.500 de euro la Petrolul, iar cu bonusuri poate ajunge la 10.000 de euro.

„Petrolul ne-a propus într-adevăr o prelungire pe doi ani, dar am refuzat. Lukas are salariu de 8.500 euro, plus bonusuri, iar Petrolul a ofertat o creștere la 10.000 euro. Prin urmare, Zima doar cu bonusuri ajunge în prezent la 10.000 euro, nicidecum că a atins deja acest plafon maxim de la Petrolul”, a declarat impresarul lui Zima, Mihai Stan, pentru GSP.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.