Liga 1

Revin „greii” lui Dinamo! Vești de la Săftica + Unul dintre titulari va intra abia în Derby de România

Articol de Eduard Apostol  —  marţi, 24 septembrie 2024

Dinamo a avut și opt indisponibili în ultimele săptămâni, dar Zeljko Kopic se bucură de faptul că începe să-și recupereze oamenii de bază. Boateng este gata să revină în lot, poate și în primul 11, Gnahore sigur va fi titular, se speră și în recuperările lui Homawoo și Bani. Abdallah va fi apt abia după pauza competițională din octombrie, pentru Derby de România.

„Haita” lui Zeljko Kopic a avut de pătimit în ultimele două runde, din cauza problemelor de lot. Opt indisponibili cu Slobozia (1-0), șapte cu Oțelul (1-1). Cu toate acestea, Dinamo ocupă locul 3 în clasament după zece etape. Vineri seară, de la ora 21:00, la „Arcul de Triumf”, roș-albii vor juca împotriva Botoșaniului.

Semne bune în privința lui Boateng. Poate și Homawoo, și Bani

Cum alte transferuri întârzie să se realizeze, cu toate că Dinamo mai caută să aducă un fundaș și un atacant, Kopic va trebui să se bazeze pe lotul actual. Care a devenit tot mai mic numeric în ultimele săptămâni. Doar că antrenorul croat a primit vești îmbucurătoare.

Conform informațiilor GSP, după consultarea oficialilor dinamoviști, fundașul central Kennedy Boateng, 27 de ani, va reveni în lotul „câinilor”. Poate chiar și în formula de start. Sunt speranțe ca și celălalt stoper, Josue Homawoo, 26 de ani, să fie apt până vineri. Măcar să fie în lot.

După ce amândoi fundașii centrali s-au accidentat la acțiunea naționalei togoleze de la începutul lunii septembrie, Boateng și Homawoo au absentat de la ultimele două etape ale „câinilor”. Ei erau titulari incontestabili în linia defensivă a lui Dinamo.

Coroborate și cu accidentarea lui Raul Opruț, absențele africanilor au făcut ca în ultimele două runde Kopic să joace cu o defensivă inedită: Sivis - Patriche - Licsandru - Amzăr.

Raul Opruț și Dennis Politic au revenit în echipă pe finalul meciului cu Oțelul, ei sunt în regulă, se pot antrena normal la Săftica.

Eddy Gnahore a revenit la antrenamente. Este apt de joc cu Botoșaniul

Mijlocașul Eddy Gnahore, 30 de ani, nu a fost la Galați la meciul cu Oțelul (1-1), fiind învoit pentru probleme personale în țara sa. Francezul a revenit la antrenamente, este apt de joc, gata de a fi din nou titular în linia mediană alături de Olsen și de Cîrjan.

Croatul speră să-l recupereze la timp și pe Ahmed Bani, absent în ultima etapă din cauza unei probleme medicale. Astfel, Kopic va avea o soluție în plus pentru regula Under 21. Și moldoveanul Petru Neagu este așteptat să revină în lot. El n-a mai jucat de șase săptămâni, din cauza accidentării.

1gol în 9 etape a marcat Gnahore pentru Dinamo în acest start de sezon

Hakim Abdallah va fi apt abia pentru Derby de România

În ceea ce-l privește pe atacantul Hakim Abdallah, 26 de ani, malgașul iese din discuție atât pentru etapa de vineri, cât și pentru runda cu Farul lui Gică Hagi de pe 5 octombrie. Cel mai probabil, Hakim va fi apt după pauza competițională din luna octombrie, pentru a intra în calculele lui Kopic pentru Derby de România, cu FCSB (19 octombrie).

Abdallah s-a accidentat, luxație la umărul drept, absentând în ultima lună din echipa roș-albilor.

2goluri și 3 assist-uri a adunat Abdallah pentru Dinamo în 7 etape în actuala ediție

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.