Opinii

FRF și LPF, paznici de haine

Editorial Narcis Drejan

Articol de Narcis Drejan  —  marți, 24 septembrie 2024

Dorinel Munteanu a fost pus la zid de foști colegi, de actuali antrenori, de foști coechipieri, doar că nimeni nu a arătat cu degetul către cei care conduc fotbalul

În fotbalul sau „folbalul” nostru se potrivește de minunea povestea cu olteanul plictisit, care atunci când nu are ce face, se dezbracă, apoi își păzește hainele și urlă cât îl țin plămânii: „Vă sparg dacă vă apropiați de hainele astea!”.

La fel s-a întâmplat și-n cazul Dorinel Munteanu versus David Maftei, unde toți l-au înfierat pe antrenorul Oțelului, dar Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal nu spun un cuvânt.

Cică ar trebui să fie comisii abilitate, dar arbitrii ce făceau? L-ați văzut pe arbitrul de rezervă? Era lângă Dorinel Munteanu și se uita pe margine, să vadă dacă s-au cules prunele și gutuile.

La LPF, șeful se ocupă de salvarea băiatului

Dacă accesăm frf.ro, aflăm că lucrurile sunt superbe, că acolo e de fapt un site de marketing sportiv, nicidecum unul de informare, noroc cu Andrei de la FRF, care trimite cel mai penibil, inodor, insipid, iconoclast, incolor, ireverențios newsletter.

Dar știm că frf.ro e concentrat pe Liga a II-a, a III-a, pe fotbalul pe uliță, pe Cupa Satelor, așa că-i lăsăm în pace și mergem pe lpf.ro. Aici sunt multe avancronici, cronici și buletin informativ, plus un text semnat de cel poreclit Virgulius, omul de radio Gabriel Maricescu i-a spus așa, și cam atât.

Bine, nici n-ai pretenții prea mari, dacă unul pus pe departamentul media posta, pe pagina de facebook a Ligii, poze cu glume sexuale, apoi seara, la câteva șprițane și berici, dădea mesaje pe whatsapp, în care invita ziariștii la „smardoială”. Omul se credea în Fight Club, în Intrarea Dragonului, mai old-school.

Apoi, la Ligă, președintele e preocupat de câțiva ani să își scape fiul de închisoare și n-ar fi de mirare să aflăm peste câțiva ani că n-a existat niciun accident, că nimeni nu și-a pierdut viața, ba chiar Gino să acționeze statul român în judecată. Și noi vrem să vedem suspendări pentru antrenorii recalcitranți...

Regulamentele depășite, arbitrii, și mai depășiți...

Vreo 20 de ani am tot mers pe ideea cu regulile UEFA, de parcă UEFA era Dumnezeu, dar la noi, acum, se aplică metoda autohtonă, lasă că știm noi mai bine decât ăia.

Un antrenor poate face orice, uitați-vă la Dan Petrescu, de exemplu, care începe să-și înjure jucătorii din perioada Cretacicului și până în zilele noastre, vreme de 90 și ceva de minute.

Dorinel Munteanu trece la următorul nivel, îi ia de guler. Evident, Comisiile nu fac nimic, iar arbitrii sunt fix degeaba. Sunt trimiși în tribune antrenorii care spurcă arbitrii, dar au voie să zică tot ce vor despre echipa lor.

Nu, aici este greșit, mentalitatea asta de turmă, unde nu există educație. Și atunci, dacă tot se dau independente comisiile, de ce nu acționează? Ia dă-i vreo 4 etape lui Dan Petrescu pentru limbaj suburban și vreo 8-9 lui Dorinel Munteanu. Când vom învăța că educația e mama dezvoltării, atunci putem vorbi și despre un fotbal mai curat, până atunci ne zbatem în fotbalul mediocru, suburban, unde se încurajează spurcăciunile și violența.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.