Europa League

FC Midtjylland - Hoffenheim » Adversarele FCSB-ului debutează în Europa League în această seară

Articol de Dragoș Petrescu  —  miercuri, 25 septembrie 2024

FC Midtjylland și TSG 1899 Hoffenheim, două dintre adversarele FCSB-ului din acest sezon european, se vor întâlni diseară, de la ora 22:00, pe MCH Arena din Merning, într-un meci din prima etapă a noului sezon de UEFA Europa League. Partida va putea fi urmărită liveTEXT pe GSP.RO.

FC Midtjylland - Hoffenheim » LIVE de la ora 22:00

FC Midtjylland - Hoffenheim » Echipe probabile:

FC Midtjylland (4-3-3): Olaffson - Mbabu, Diao, B. Sorensen, Andersson - Osorio, Martinez, O. Sorensen - Simsir, Franculino, Kuchta
Antrenor: Thomas Thomasberg

Hoffenheim (3-4-3): Baumann - Drexler, Stach, Akpoguma - Kaderabek, Tohumcu, Bischof, Prass - Berisha, Kramaric, Hlozek
Antrenor: Pellegrino Matarazzo

Stadion: MCH Arena (Herning)
Arbitru: Nenad Minakovic (Serbia)

Danezii, lideri în campionatul intern

După ce în stagiunea precedentă au reușit să câștige cel de-al 4-lea titlu de campioană din istoria clubului, cei de la Midtjylland vor să repete aceeași performanță și în acest sezon.

Formația pregătită de Thomas Thomasberg ocupă prima poziție în campionatul Danemarcei, cu 21 de puncte după primele 9 etape, având un avans de 3 puncte față de principala urmăritoare, Aarhus.

Midtjylland, eliminată în playoff-ul de Champions League

Statutul de campioană a Danemarcei i-a permis lui Midtjylland să evolueze în tururile preliminare din UEFA Champions League.

Astfel, „lupii” au reușit să treacă de echipe precum UE Santa Coloma din Andorra (4-0 la general) și Ferencvaros din Ungaria (3-1 la general) pentru a ajunge în playoff-ului Ligii Campionilor, acolo unde au fost eliminați de campioana Slovaciei, Slovan Bratislava (3-4 la general).

Așadar, după această eliminare, cei de la Midtjylland vor evolua în Europa League.

Hoffenheim, prima echipă deasupra liniei roșii în Bundesliga

De cealaltă parte, trupa antrenată de Pellegrino Matarazzo are un început slab de sezon.

După primele 4 runde ale noului sezon de Bundesliga, Hoffenheim a acumulat doar 3 puncte, ocupând astfel locul 15, primul deasupra liniei roșii.

Formația din Sinsheim a reușit să câștige în acest sezon de Bundesliga doar cu nou promovata Holstein Kiel, în prima etapă, 3-2, după care au venit înfrângerile cu Frankfurt (1-3), Leverkusen (1-4) și Union Berlin (1-2).

De asemenea, „Hoffe” a avut mari probleme și în primul meci oficial al sezonului, disputat în Cupa Germaniei, împotriva celor de la Wurzburger Kickers, echipă de liga a 4-a, pe care elevii lui Matarazzo l-au câștigat în urma loviturilor de departajare (2-2 după 120 de minute).

Clasament UEFA Europa League:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.