Campionate

Walter Zenga a acceptat cea mai bizară provocare din carieră! Prezentat la noul club

Articol de Romeo Ene  —  vineri, 27 septembrie 2024

Walter Zenga (64 de ani) a revenit în fotbalul italian. Fostul antrenor de la FCSB și Dinamo a ajuns ajuns în al patrulea eșalon al fotbalului italian, la Siracusa, locul 2 în Serie D.

UPDATE / Walter Zenga, prezentat la Siracusa

Siracusa a oficializat astăzi venirea lui Walter Zenga. Legenda fotbalului italian va ocupa rolurile de Club manager și Brand Ambassador.

Zenga, prezentat la Siracusa

Walter Zenga, dorit în Italia

Concret, potrivit jurnalistului Gianluca Di Marzio, Siracusa, locul 2 din Serie D, îl vrea pe tehnicianul a cărui carieră a intrat pe un trend descendent în ultimii ani. Obiectivul echipei este promovarea în Serie C.

Zenga este liber de contract încă de la finalul lunii aprilie. El a antrenat-o ultima oară pe Emirates Club, formație din Emiratele Arabe Unite. Chiar și în acest context, Zenga nu este dorit ca antrenor la Siracusa.

Concret, Walter Zenga este dorit în conducerea clubului, acolo unde ar urma să devină ambasador. Așadar, venirea antrenorului ar fi văzută drept o lovitură de imagine pentru micuțul club din Peninsulă.

Zenga a fost adesea văzut în compania președintelui clubului și a participat inclusiv la un antrenament al echipei zilele trecute. Siracusa are un început bun în Serie D, cu 6 puncte după primele 3 meciuri. Formația italiană se află pe locul 2.

Carieră impresionantă pentru Walter Zenga

Walter Zenga, portar legendar al lui Inter, cu 328 de meciuri jucate în Serie A, are și 58 de prezențe în prima reprezentativă a Italiei.

Ca jucător a cucerit un titlu în Italia, două Cupe UEFA și o Cupă a Italiei. Ca antrenor are un titlu în Liga 1, cu FCSB, și unul în Serbia, cu Steaua Roșie Belgrad.

De-a lungul carierei, Zenga a antrenat formațiile New England Revolution (SUA), Brera (Italia), FC Național (România), FCSB (România), Steaua Roșie Belgrad, Gaziantepspor (Turcia), Al-Ain (Emiratele Arabe Unite), Dinamo București (România), Catania (Italia), Palermo (Italia), Al-Nassr (Arabia Saudită), Al-Nasr (Emiratele Arabe Unite), Al-Jazira (Emiratele Arabe Unite), Sampdoria (Italia), Al-Shaab (Emiratele Arabe Unite), Wolverhampton (Anglia), Crotone (Italia), Venezia (Italia), Cagliari (Italia) și Emirates Club (Emiratele Arabe Unite).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.