Campionate

Real e în război cu arbitrii » Un nou episod, cu Alaves

Vinicius jr, liderul protestatarilor / Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  miercuri, 25 septembrie 2024

Jucătorii Realului iau cartonașe galbene pe bandă rulantă, pentru proteste. Deja 9 din totalul de 15, în primele 7 etape din LaLiga.

Real Madrid și-a adjudecat cu mari emoții toate cele trei puncte în duelul cu Alaves (3-2) din LaLiga, încasând două goluri în minutele 85 și 86. La final, tema discuțiilor n-a fost relaxarea din ultimul sfert de oră al partidei, ci arbitrii.

Jucătorii lui Carlo Ancelotti erau supărați că „centralul” Alejandro Muñiz Ruiz s-a grăbit să-i „îngălbenească” pentru proteste. Pe Federico Valverde chiar în minutul 4, apoi pe Vinicius jr (30) și în final pe Luka Modric (90+6).

Se joacă în viteză și trebuie să înțelegem jucătorul și să dovedim empatie. Protestul a ajuns să fie penalizat mai mult decât faultul. Am încasat două cartonașe fără să fi făcut un singur fault și ei cu 10 faulturi nu au avut nici un cartonaș, dar înțeleg că totul se va îmbunătăți

- Lucas Vasquez, căpitan Real Madrid, după 3-2 cu Alaves

Vinicius e campionul „galbenelor” luate pentru proteste

Vinicius a bifat deja al treilea „galben” din cauza vociferărilor, iar Real a ajuns la 9 avertismente, dintr-un total de 15, luate de jucătorii său din acest motiv în primele 7 etape ale noului sezon din LaLiga.

„Trebuie să ne obișnuim cu noua regulă și nimic mai mult. Trebuie să nu mai protestăm și atât. Corect sau nedrept, trebuie să ne adaptăm la noile reguli. Eu cred că avertismentele pe care le-am primit din cauza protestelor sunt exagerate, nimic mai mult", a comentat antrenorul Carlo Ancelotti, care și-a propus să rezolve problema intern.

Măsura drastică luată de Comisia Tehnică a Arbitrilor

Regula la care se referă Ancelotti a fost stabilită de Comisia Tehnică a Arbitrilor din LaLiga și prevede că „nu trebuie permis niciun gest care să fie perceput de suporteri ca o critică la ceea ce s-a fluierat”.

Altfel spus, nu i se va permite fotbalistului în cauză să se răzvrătească împotriva deciziilor arbitrului de centru. Și antrenorii și fotbaliștii o știu chiar de la arbitri, care i-au prelucrat într-o ședință ținută la începutul sezonului.

Luis Garcia Plaza: „Endrick merita cartonașul roșu”

Endrick a luat și el un „galben” în minutul 83, însă antrenorul lui Alaves, Luis Garcia Plaza, crede că madrilenul merita „roșu”, după ce și-a lovit adversarul.

„Era de cartonaș roșu, dar nu mai avem ce să facem. Înțeleg că arbitrul nu a văzut, dar de asta există VAR”, e citat Garcia Plaza în Mundo Deportivo.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.