Europa League

Cum arată gazonul Arenei Naționale, cu o zi înainte de FCSB - RFS

+15 Foto
Foto: FCSB (GSP.ro)

Articol de Marius Mărgărit, Emanoil Ursache  —  miercuri, 25 septembrie 2024

FCSB - RFS, primul meci al roș-albaștrilor din grupa de Europa League, se va desfășura joi, de la ora 22:00. Partida va fi transmisă liveTEXT& FOTO pe GSP.ro și în direct la Prima Sport 1 și Digi Sport 1. Va fi primul duel care se va desfășura pe Arena Națională de pe 25 mai, când Generația de Aur a învins cu 3-2 echipa starurilor antrenate de Jose Mourinho.

Gazeta Sporturilor a fost prezentă pe Arena Națională pentru a vedea în ce condiții va evolua campioana României în primul joc din Europa League. FCSB a primit o veste bună. Gazonul se prezintă într-o stare excelentă, fiind îngrijit cu o zi înainte de meciul roș-albaștrilor contra letonilor. Inclusiv în afara stadionului, angajații au tuns iarba pentru a-i primi pe suporteri așa cum se cuvine.

FCSB - RFS, primul meci pe Arena Națională după 25 mai

+15 Foto
Cum se prezintă gazonul de pe Arena Națională înainte de FCSB - RFS / Foto: Marius Mărgărit

În ultimele 4 luni, pe Arena Națională nu s-a mai jucat fotbal din cauza organizării, pe cel mai mare stadion al țării, unor evenimente artistice cum ar fi concertele susținute de Coldplay și Ed Sheeran. De asemenea, între 13 și 15 septembrie s-a desfășurat, tot pe Arenă, Comic Con.

Ultimul meci disputat de FCSB pe Arena Națională a avut loc pe 27 aprilie, când roș-albaștrii au învins-o pe Farul Constanța cu scorul de 2-1 într-o partidă contând pentru etapa a 7-a din play-off-ul Superligii din sezonul trecut. A fost duelul care a încoronat-o pe FCSB, din punct de vedere matematic, drept campioana României după o pauză de 9 ani.

Un gazon de calitate superioară

Pe 10 septembrie, Nicușor Dan a anunțat că suprafața de joc de pe Arena Națională va fi înlocuită cu un gazon nou de tip hibrid, corespunzător standardelor impuse de UEFA. Edilul Capitalei a susținut că organizatorii concertelor susținute de Coldplay și Ed Sheeran vor plăti întreaga operațiune.

„Schimbăm gazonul de pe Arena Națională. Săptămâna aceasta am început înlocuirea suprafeței de joc cu un gazon nou, de tip hibrid, la standardele impuse de UEFA.

Astfel, meciurile din campionatul intern și cupele europene vor putea fi jucate la cel mai înalt nivel. Soluția tehnică aleasă presupune instalarea unui gazon natural premium, ranforsat cu fibre polimerice până la o adâncime de 12 cm, și este superioară din punct de vedere tehnic față de cea a carpetei hibride.

VIDEO » Imagini de la Arena Națională » Cel mai mare stadion al țării este pregătit de confruntarea din Europa League dintre FCSB și RFS

Datorită acesteia, următoarea înlocuire de gazon va fi mai ușoară și nu va afecta infrastructura terenului. Costurile pentru înlocuirea gazonului sunt suportate integral de organizatorii concertelor Coldplay și Ed Sheeran care au avut loc în această vară pe Arena Națională”, scria Nicușor Dan pe Facebook.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.