Liga 1

Triplul campion cu FCSB și-a anunțat retragerea: „Atunci s-a rupt ceva în mine”. Acum e antrenor: „Am spus «da» în secunda doi”

Paul Pîrvulescu, în dreapta imaginii

Articol de Alexandru Barbu, Romeo Ene  —  miercuri, 25 septembrie 2024

Paul Pîrvulescu, 36 de ani, s-a retras din cariera de jucător, iar acum e antrenor în Liga 3, la CF Inter Ilfov, fosta Academica Clinceni.

Ultima dată legitimat la Concordia Chiajna, Pîrvulescu a agățat ghetele în cui, dar continuă în fotbal. E tehnician la CF Inter Ilfov, în Liga 3. „Sunt OK, puțin epuizat, n-am mai trăit emoțiile astea până acum, e ceva nou pentru mine, dar încerc, ușor-ușor, să mă obișnuiesc”, a povestit fostul fundaș stânga, invitat, azi, la GSP Live.

VIDEO. Paul Pîrvulescu s-a retras, iar acum e antrenor la CF Inter Ilfov: „În iarnă s-a rupt ceva în mine”

„În primul rând, am dorit să particip la licența cumulată B+A, unde știam că unul dintre criterii era să fiu retras din activitate. Am decis că ăsta e următorul pas pe care vreau să-l fac. Nu mi-am mai dorit să fiu fotbalist; când nu mai faci lucrurile cu pasiune, e mai bine să pui stop.

Cred că în iarnă am simțit că trebuie să mă las, fiind și accidentat. N-am făcut deloc perioada de pregătire și atunci parcă s-a rupt ceva în mine”, a declarat Pîrvulescu, în studioul Gazetei Sporturilor.

Paul Pîrvulescu, tehnician la CF Inter Ilfov: „Obiectivul e realizabil, să prindem play-off-ul”

Pîrvulescu revine astfel la Clinceni, unde a evoluat ca fotbalist în perioada 2019-2022. „Am jucat 3 ani la Clinceni, a fost o perioadă lungă, plină de satisfacții, momente frumoase. Am o relație senzațională cu oamenii de acolo. Am vorbit cu domnul primar, am spus «da» în secunda doi. Mi-am dorit să devin antrenor, nu știam că o să vină momentul atât de repede, dar cred că e cu atât mai bine că a venit așa devreme”, spune acesta.

Ce obiectiv are la CF Inter Ilfov? „Ne dorim să facem o echipă frumoasă. Clubul a fost anul trecut în play-off, iar un obiectiv ar fi prezența în play-off. Deși anul ăsta avem o serie mult mai puternică, sunt 5 echipe care au fost în play-off-ul Ligii a 3-a, plus două care au retrogradat din Liga a 2-a. Obiectivul e realizabil totuși, să prindem play-off-ul”.

„Nu este un nivel rău la Liga 3, marea majoritate a echipelor se bazează pe copii, ceea ce e un lucru bun. Noi, de exemplu, la primul meci, de la Roșiori, am debutat un copil născut în 2009. Și mai avem și alții”, declară Pîrvulescu.

Paul Pîrvulescu, în studioul GSP Live

Fostul fotbalist de la Gaz Metan, FCSB sau U Cluj spune că nu are modele: „Nu pot să mă uit la Guardiola și să spun că vreau să fiu ca el. Nu am un model. Am luat câte ceva de la toți antrenorii cu care am lucrat, dar depinde foarte mult la ce nivel ești și e foarte important să știi să te adaptezi”.

4e locul pe care CF Inter Ilfov îl ocupă în Seria a 4-a din Liga 3, cu 6 puncte acumulate în primele 4 etape

Paul Pîrvulescu: „Bourceanu mi-a spus că nu se poate abține să fie în spatele cuiva”

În vară, Pîrvulescu l-a cooptat în staff pe Alexandru Bourceanu, fostul lui coleg de la FCSB care nu a rezistat decât 4 zile la CF Inter Ilfov.

„Eu cu Alex am o relație foarte bună de prietenie. Mi-a părut rău că a plecat. Sunt sigur că aș fi avut multe lucruri de învățat de la el. Din păcate, el și-a dorit altceva. După 2-3 zile de antrenamente, mi-a comunicat că nu crede că se poate abține să fie în spatele cuiva și că o să fie foarte greu. Își dorea să fie antrenor principal. Mi-a spus că nu și-ar dori să ne certăm din cauza asta. Între noi n-au fost probleme”, a conchis Paul Pîrvulescu.

CV Paul Pîrvulescu

  • a debutat în Liga 1 în august 2008, în tricoul celor de la Gaz Metan Mediaș
  • a mai evoluat în România pentru FCSB, Viitorul, FC Voluntari, ASA Tg. Mureș, Poli Iași sau Clinceni
  • a bifat 10 selecții la naționala U21
  • în ianuarie 2012 a făcut obiectul unui adevărat război în mercato, între FCSB și Dinamo, care s-au luptat pentru a-i obține semnătura, câștig de cauză având Gigi Becali
  • FCSB a achitat atunci în schimbul lui 1 milion de euro
  • a jucat și în două campionate de afară: în Austria, la Sankt Polten, și în Polonia, la Wisla Plock
  • a câștigat 6 trofee, toate cu FCSB: 3 titluri, o Cupă, o Supercupă și o Cupă a Ligii
  • în Liga 1 a adunat 215 meciuri, 11 goluri și 7 assisturi

VIDEO. Emisiunea integrală GSP Live cu Paul Pîrvulescu

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.