Jocurile Olimpice

Campionul olimpic, dispus să facă un gest unic pentru cel care i-a furat medalia de aur: „De două săptămâni nu pot să mă liniștesc”

Laszlo Csongradi și medalia sa / Foto: sportal.blikk.hu

Articol de Emanoil Ursache  —  miercuri, 25 septembrie 2024

Laszlo Csongradi, campion olimpic la sabie masculin pe echipe, la Jocurile Olimpice de vară de la Seul din 1988, trece printr-un moment dificil. Scrimerului maghiar în vârstă de 65 ani i-a fost furată, pe 10 septembrie, medalia de aur. Este dispus să facă un compromis major pentru a-și redobândi obiectul care îi amintește de cea mai mare performanță sportivă din cariera sa.

Csongradi susține că vrea să îi lase medalia de aur moștenire hoțului prin testament, dacă acesta îi va înapoia obiectul de preț. El i-a promis public, în presa maghiară, acest lucru.

Laszlo Csongradi, către cel care i-a furat medalia: „O poți avea după moartea mea”

De două săptămâni nu pot să mă liniștesc și să fiu fericit, pentru că totul îmi amintește de medalia olimpică de aur furată! I-aș da totul vinovatului, doar să aduc înapoi obiectul care nu înseamnă nimic pentru el. Aruncă-l în cutia poștală, iar, dacă vrei, nu-l voi lăsa unui muzeu în testamentul meu, ți-l voi lăsa moștenire. Îl poți avea după moartea mea, pentru că, deși nu îl am acum, este legal al meu.

Am lucrat în protecția bunurilor timp de treizeci de ani, medalia a fost într-un loc sigur. Nimeni nu știa unde este, nici măcar părinții mei. Hoțul s-a strecurat și a dat peste ea. A scotocit în fiecare sertar, a deschis fiecare ușă, chiar și ușa de la mansardă, a intrat și s-a uitat peste tot, dar nu a găsit niciun ban.

Hoțul a atins multe lucruri, multe amprente au rămas în urmă, dar nu există nimic care să îl identifice. Sunt foarte supărat! Nu știu ce să fac ca să ajungă vestea la el. Nu vreau să-l rănesc, nu vreau să-l strâng de gât, poate să negocieze cu mine”, a declarat Laszlo Csongradi, conform sportal.blikk.hu.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.