Cupa Romaniei

Tragerea la sorți din Cupă nu o mulțumește pe Universitatea Craiova: „Asta ne încurcă mai rău”

Ovidiu Costeșin, director general Universitatea Craiova

Articol de Marius Mărgărit, Romeo Ene, Răzvan Petrescu (video)  —  miercuri, 25 septembrie 2024

Ovidiu Costeșin, directorul general al Universității Craiova, a oferit prima reacție după ce oltenii și-au aflat adversarii din Cupa României Betano. Craiova a fost repartizată în grupa B, alături de FCSB, Petrolul, Dinamo, Agricola Borcea și Metalul Buzău.

Craiova va avea parte de un program „de foc” în Cupă. Trupa lui Costel Gâlcă (52 de ani) va merge pe terenul celor de la Metalul Buzău, Petrolul și FCSB. Nu va juca niciun meci pe teren propriu.

VIDEO. Program complicat în Cupa României Betano pentru Universitatea Craiova: „Suntem nemulțumiți”

În acest sens, prin vocea lui Ovidiu Costeșin, Craiova nu este deloc încântată de adversarii pe care îi va întâlni în Cupa României, competiție pe care vrea să o câștige.

„Suntem nemulţumiţi de tragerea la sorţi, asta e clar. Este o grupă infernală la prima vedere, cu trei deplasări, dintre care două la echipe fruntaşe din Liga I, la Petrolul şi la FCSB.

Cu Petrolul se mai întâmplă să jucăm şi de două ori în patru zile, la început de decembrie. Avem meci de cupă la mijlocul săptămânii, apoi jucăm tot la ei în campionat, apoi iar deplasare, în 18 decembrie, dacă nu mă înşel, la FCSB. Repet, pe hârtie cel puţin, la prima vedere, pare foarte greu.

Programul și formatul este făcut oarecum pentru cei mai mici, din eșalonul doi sau trei, sau pentru echipele din prima ligă care au șanse mai mici la play-off. Pare un format care să le avantajeze pe aceste echipe. Dar să vedem acum, dacă vrei un trofeu, trebuie să joci. Și îl vrem, în fiecare an l-am vrut, dar nu am putut, nu pentru că nu ni l-am fi dorit.

La momentul ăsta nu suntem pregătiți pentru ambele fronturi. Din fericire, cupa începe destul de târziu, până atunci au timp toți jucătorii noi să se integreze. Și la FCSB, ca să fim un pic cu optimiști, la ce program au ei în toamna asta, cred că Cupa României este ultima lor grijă.

Dar problema nu este că am căzut cu FCSB, poate ne doream asta datorită programului lor, problema este că am picat să jucăm și la ei acasă, asta ne încurcă mai rău”, a declarat directorul general al Universității Craiova.

E importantă Cupa, pentru că dacă nu ai şanse la campionat îţi oferă acel loc de Europa League, care automat îţi mai dă o şansă pentru Conference League. Ai cel puţin un milion de euro asigurat ca premii din Cupa României şi turul doi de Conference League, deci contează.

- Ovidiu Costeșin, director general Universitatea Craiova

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.