Liga 1

UTA a transferat fostul fundaș de la Dinamo, Rapid și Farul

UTA și-a asigurat serviciile fundașului dreapta Damien Dussaut (29 de ani), jucător adus liber de contract de Mircea Rednic după ce s-a despărțit de Farul Constanța la începutul lunii iulie a anului 2024.

Articol de Emanoil Ursache  —  miercuri, 25 septembrie 2024

UTA și-a asigurat serviciile fundașului dreapta Damien Dussaut (29 de ani), jucător adus liber de contract de Mircea Rednic după ce s-a despărțit de Farul Constanța la începutul lunii iulie a anului 2024.

Dussaut a semnat un acord valabil pentru un sezon, cu opțiune de prelungire pentru încă unul, dacă Rednic va fi mulțumit de randamentul său. El este un obișnuit al fotbalului românesc. A fost adus de Dinamo la începutul anului 2019, chiar de „Puriu”, după care, peste 8 luni, a semnat cu Farul Constanța, la care a jucat până în vara anului 2022.

Damien Dussaut și-a încercat norocul și la Rapid timp de un an. A revenit la Farul în iulie 2023, iar la un an după aceea Gheorghe Hagi a renunțat din nou la el.

UTA a oficializat venirea lui Damien Dussaut

„UTA își întărește lotul după ce a ajuns la un acord cu Damien Dussaut pentru un sezon, cu drept de prelungire pentru încă o stagiune!

Dussaut și-a început cariera la Valenciennes, însă a mai evoluat pentru Standard Liege și Sint-Truiden. În 2019, fundașul dreapta s-a transferat în România pentru Dinamo, fiind adus chiar de Mircea Rednic, și a evoluat în 10 meciuri. Șase luni mai târziu a fost cedat celor de la Farul. Pentru constănțeni a bifat 70 de meciuri, reușind 2 goluri. În sezonul 2022-2023 de SuperLigă, acesta a evoluat pentru Rapid București.

De origine franceză, Dussaut a debutat în 2022 pentru naționala statului Martinica în partida cu Costa Rica (0-2). Noul jucător al «Bătrânei Doamne» a avut șansa de a evolua și pentru naționalele de juniori ale Franței, U20 și U19. Bun venit la Arad, Damien!”, se arată pe pagina de Facebook a „Bătrânei Doamne”.

Statistica lui Damien Dussaut în Liga 1

Farul Constanța - 102 meciuri, două goluri, 7 pase de gol
Dinamo București - 10 meciuri, o pasă de gol
Rapid București - 3 meciuri

Alte statistici din cariera lui Damien Dussaut:

Sint-Truiden - 59 de meciuri, două goluri și 4 pase de gol
Standard Liege - 10 meciuri
naționala din Martinica - 6 selecții
Franța U20 - 4 selecții
Franța U19 - două selecții

Cupa Belgiei din 2016 cu Standard Liege este singurul trofeu din cariera lui Damien Dussaut.

450.000de euro este cota sa de piață, conform Transfermarkt

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.