Formula 1

Familia lui Michael Schumacher, șantajată de trei bărbați » Suma incredibilă solicitată de indivizii arestați

Michael Schumacher / Foto: Getty Images

Articol de Emanoil Ursache  —  miercuri, 25 septembrie 2024

Poliția germană a arestat un fost agent de securitate al familiei legendarului pilot de Formula 1 Michael Schumacher (55 de ani).

Bărbatul respectiv este acuzat de tentativă de șantaj, au anunțat vineri procurorii de caz, informează DPA.

Individul în vârstă de 52 de ani a fost arestat joi în orașul Wulfrath, lângă Wuppertal, în statul Renania de Nord-Westfalia din vestul Germaniei. Alți doi bărbați, suspectați ca fiind complici ai acestuia, erau deja plasați în arest.

Trei suspecți de șantaj asupra familiei lui Michael Schumacher

Procurorul-șef Wolf-Tilman Baumert a transmis că a fost strâns un volum consistent de probe cum ar fi hard disk-uri, stick-uri USB şi telefoane mobile. Ultimul bărbat arestat ar fi creierul din spatele operațiunii.

La sfârșitul lunii iunie, anchetatorii au arestat doi suspectați, respectiv un bărbat de 53 de ani și pe fiul său în vârstă de 30 de ani. Parchetul susține că aceștia dețin fotografii private ale familiei Schumacher, căreia i-au solicitat suma de 15 milioane de euro pentru a nu le face publice.

Familia campionului mondial de 7 ori la Formula 1 a păstrat discreția totală de la sfârșitul anului 2013, de când Schumacher a fost rănit grav la schi. Nicio fotografie cu fostul pilot german nu a apărut în spațiul public ulterior.

Printre probe, procurorii au la dispoziție niște fișiere pe care cei trei bărbați acuzați le-au trimis către familia lui Michael Schumacher, sub amenințarea că le vor publica pe darknet.

Ancheta a fost început, după ce procurorii germani au fost informați de autoritățile elvețiene că cei trei bărbați incriminați operau din Wuppertal.

Familia Schumacher, șantajată din nou

Nu este prima tentativă de acest tip asupra familiei lui Michael Schumacher. În 2017, un tribunal din statul Baden-Württemberg, din sud-vestul Germaniei, a condamnat un tânăr de 25 de ani, pentru că a încercat să o șantajeze pe soția lui Schumacher, Corinna, solicitând suma de 900.000 de euro (974.000 de dolari).

Bărbatul amenințase că neplata le va crea un prejudiciu copiilor cuplului. Ulterior, acesta a primit o pedeapsă de 21 de luni de închisoare cu suspendare.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.