Liga 1

Dinamo poate egala vineri un record vechi de pe vremea când se lupta la titlu și visa la grupele Champions League

Dinamo traversează un start de sezon entuziasmant / Sursă foto: Facebook@ Andrei Nicolescu

Articol de Eduard Apostol, Liviu Manolache  —  miercuri, 25 septembrie 2024

Dinamo a adunat o serie de 11 meciuri fără înfrângere pe teren propriu, fiind la un singur pas de a egala recordul de acum 15 ani, când clubul se lupta la titlu și visa la grupele Champions League

Dinamo a început din nou să viseze la performanțe sub comanda lui Zeljko Kopic. Croatul a salvat echipa de la retrogradare în primăvară, iar acum a dus-o până pe podium.

Cu FC Botoșani, meci de 3 puncte, duel pentru egalarea unui vechi record

Vineri, „câinii” au meci la „Arcul de Triumf” cu FC Botoșani, de la ora 21:00. Dinamo s-a luptat cu moldovenii în sezonul precedent pentru salvarea de la retrogradare, în această ediție roș-albii țintesc play-off-ul.

Cu FC Botoșani, Dinamo poate egala un record al echipei ce datează de acum 15 ani. De pe vremea când echipa își propunea titlul an de an și se lupta pentru supremație în fotbalul românesc, visând, totodată, și la grupele Champions League.

Dinamo are o serie de 11 meciuri fără înfrângere pe propriul teren, nouă victorii și două remize! Ultima dată când a mai fost în această situație se întâmpla în urmă cu 15 ani.

Atunci, „haita” a bifat 12 meciuri fără eșec în principala competiție internă, între victoria cu Unirea Urziceni (2-1, 20 septembrie 2009) și 1-1 cu Poli Iași (1-1, 24 aprilie 2010). La acea vreme, Unirea Urziceni era campioana en titre și tocmai învinsese decisiv Dinamo la finele ediției 2008/2009, mergând în grupele Champions League.

În acea serie de 12 meciuri consecutive fără înfrângere, Dinamo a bifat 5 victorii și 7 remize. Acum, palmaresul este mai bun.

100de meciuri fără înfrângere este cea mai lungă serie din istoria dinamoviştilor pe teren propriu în campionat, serie începută în 1987 (6-2 Jiul Petorşani) şi terminată pe 23 mai 1993, 0-1 cu Selena Bacău

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.