Europa League

Fiul fostului star al Barcelonei a marcat în Europa League după o fază caraghioasă!

+10 Foto
Ruben van Bommel, marcator în AZ - Elfsborg / foto: Imago Images

Articol de Alexandru Tomuțiu  —  miercuri, 25 septembrie 2024

Isak Pettersson (27 de ani), portarul celor de la Elfsborg, a comis o gafă incredibilă în meciul dintre AZ Alkmaar și Elfsborg (2-2 în minutul 65), din prima rundă a grupei din Europa League. Ruben van Bommel (20), fiul legendarului Mark van Bommel (47), a fost marcatorul golului.

Era minutul 44 și oaspeții conduceau cu 1-0, după golul semnat de Timothy Ouma. Olandezii atacau în valuri în căutarea golului egalizator.

GALERIE FOTO. Ruben van Bommel a marcat după gafa incredibilă a portarului

A venit la o fază la care nici măcar gazdele nu se așteptau să mai înscrie. După o centrare venită din partea stângă, mingea a ajuns la portarul Isak Pettersson, care părea că nu va avea emoții în reținerea balonului. Doar că, în mod neașteptat, acesta n-a reușit să prindă mingea.

S-a chinuit să rețină balonul, până când acesta a atins gazonul, iar Ruben van Bommel care era în statele său, a profitat din plin de gafă. S-a întins și a trimis balonul în poarta goală, aducând egalarea pentru AZ Alkmaar. Van Bommel junior a recidivat în minutul 50, când a marcat al doilea gol al olandezilor în acest meci.

Suedezii au reușit să egaleze 3 minute mai târziu, prin Hedlund, dar gazdele s-au impus în cele din urmă. Parrot ('74) a înscris din penalty, iar AZ a luat toate punctele.

Ruben van Bommel este fiul fostului mare mijlocaș Mark van Bommel

Ruben este nimeni altul decât fiul fostului mare „închizător” Mark van Bommel, care a scris istorie în tricoul unor echipe precum Barcelona, Bayern Munchen, AC Milan sau PSV. Acesta a adunat și 79 de meciuri și 10 goluri pentru naționala Olandei. În prezent, este antrenorul belgienilor de la Antwerp.

Mark van Bommel, antrenor la Antwerp

Cel mai important trofeu din palmaresul său este cel al Ligii Campionilor, competiție pe care a câștigat-o în 2006, pe când evolua în tricoul Barcelonei. Acesta a câștigat de două ori și premiul de cel mai bun jucător olandez (2001, 2005).

Ruben van Bommel joacă pe poziția de extremă stânga și evoluează la AZ din 2023. A strâns până acum 46 de meciuri, 11 goluri și 3 pase decisive pentru AZ. A mai jucat în scurta carieră și pentru Maastricht.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.